Великий піст – не привід відмовлятися від солодощів. Смачний чізкейк за рецептом Джеймі Олівера готується без додавання яєць і молочних продуктів.
Пісний чізкейк з горіхами і сухофруктами
Інгредієнти:
- сирі горіхи кеш'ю – 300 г
- безмолочні маргарин – для змазування
- кокосова стружка – 2 ст.л.
- фініки без кісточок – 200 г
- очищений сирий мигдаль – 150 г
- очищений сирий фундук – 100 г
- сік 4 лимонів
- рідкий мед – 250 мл
- кокосова олія – 165 мл
- стручки ванілі – 2 шт.
Рецепт приготування:
1. Помістити горіхи кеш'ю до миски, залити холодною водою і залишити на 4 години або на ніч.
2. Змастити роз'ємну форму діаметром 20 см маргарином, посипати кокосовою стружкою, а потім струсити, щоб вона рівномірніше розподілилася.
3. Скласти фініки до миски, залити теплою водою і дати постояти 10 хвилин. Злити воду і пюрирувати фініки в блендері. Додати мигдаль і фундук, збити, щоб вийшла гранульована крихта. Викласти суміш до підготовленої форми і утрамбувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. До чистої чаші блендера додати горіхи кеш'ю разом з лимонним соком, медом і кокосовим маслом. Розрізати ванільні стручки вздовж, вискоблити насіння і додати їх до горіхів і меду. Збити до отримання однорідної маси.
5. Вилити начинку до основи і відправити до морозильника на 2 години. Вийняти десерт з холодильника за 10 хвилин до подачі. Кокосовий чізкейк можна полити ягідним соусом.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати пісні макарони з томатним соусом і маслинами. Ми також ділилися рецептом тушкованої квасолі з помідорами чері.
Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі для пісних страв :