Рецепт смачної та розсипчастої каші в духовці. Вона готується з морквою, буряком, помідорами і петрушкою.
Гречка з овочами в духовці
Складові:
- гречана крупа – 1 склянка
- буряк – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- помідори – 2-3 шт.
- петрушка
- рослинна олія
- сіль
Рецепт приготування:
1. Гречану крупу перебрати і добре помити.
2. Буряк і моркву почистити, натерти на крупній тертці.
3. Помідори помити, нарізати кубиками і перемішати з подрібненою петрушкою.
Потім викласти інгредієнти шарами в каструльку, придатну для духовки:
- 1 шар – гречка
- 2 шар – буряк
- 3 шар – гречка
- 4 шар – морква
- 5 шар – гречка
- 6 шар – помідори з петрушкою
- 7 шар – гречка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Обережно залити все гарячою підсоленою водою (2 склянки), поставити на вогонь, довести до кипіння і готувати протягом 10 хвилин.
5. Розігріти духовку до 150 градусів. До каші за необхідності долити ще трохи води. Скропити рослинним маслом, закрити щільно кришкою і поставити в духовку на 30-40 хвилин. Кашу можна не готувати на плиті, а відразу поставити в духовку, розігріту до 200°С, на 10 хвилин, потім знизити температуру до 180°С і запікати ще 45 хвилин.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом гречаної каші, запеченої в духовці з грибами. Ми також писали, кяк приготувати картопляну запіканку з грибами.
Дивіться відео, як приготувати гречку в італійському стилі: