Великий піст – не привід відмовлятися від смачної випічки і десертів. Пропонуємо чотири рецепти, за допомогою яких ви зможете приготувати пісний крем для торта і тістечок.
Шоколадно-чайний крем
Фото: freepik.com
Інгредієнти:
- 150 г чорного гіркого шоколаду
- 200 мл окропу
- 1 ч. ложка байхового чаю або одноразовий пакетик "Earl Grey"
- трохи тертої апельсинової цедри
Рецепт приготування:
1. Розтопити шоколад. Для цього поламати шоколад на шматочки, скласти до невеликої миски. Поставити миску з шоколадом до ємності більшого розміру з гарячою водою.
2. Прогріти шоколад і перемішати його лопаткою.
3. Покласти чай до чайника і залити окропом. Дати настоятися 2 хвилини, після чого процідити. Нам знадобиться 100 мл цього чаю. Охолодити його до теплого. Повільно додавати чай до шоколаду і перемішувати доти, доки крем не стане однорідним. Вийде дуже рідка суміш.
4. Залишити майбутній крем на ніч при кімнатній температурі. За цей час суміш помітно загусне.
Кокосовий крем
Фото: freepik.com
Інгредієнти:
- 1 банка (близько 400 мл) кокосового молока
- 2-3 столові ложки цукрової пудри
- ванілін
Рецепт приготування:
1. Банку з молоком витримати в холодильнику протягом доби. Потім відкрити, злити рідину, залишивши густе кокосове масло.
2. Збити його в охолодженій ємності охолодженим віночком або міксером до отримання повітряної маси. Поступово додати сухі інгредієнти, продовжуючи збивати до повної гладкості і однорідності. При бажанні крем можна підфарбувати харчовими барвниками.
Це базовий рецепт кокосового крему, який можна варіювати, додавши до нього:
- 3 столові ложки какао;
- 1 банан;
- кокосову стружку або кокосову пасту (для додання крему консистенції, як для чізкейку).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Шоколадно-банановий крем
Фото: freepik.com
Інгредієнти:
- 2 середніх банани
- 100 г чорного пісного шоколаду
- 3-4 столові ложки апельсинового соку
- 3 столові ложки цукру
Рецепт приготування:
1. Банани розім'яти в однорідне пюре. Додати сік, цукор і ретельно перемішати.
2. Поставити каструлю на середній вогонь і довести до кипіння. Проварити банановий крем протягом 5 хвилин, помішуючи. Потім зняти каструлю з вогню, всипати поламаний на шматочки шоколад.
3. Помішувати масу до повного розчинення шоколаду і однорідного кольору. Крем остудити. Якщо необхідно зробити його густішим, крем можна витримати 1-2 години в холодильнику.
Крем з кеш’ю
Фото: freepik.com
Інгредієнти:
- 1/2 склянки сирих горіхів кеш’ю
- 2-4 столові ложки апельсинового соку, кокосових вершків або води
- 1-2 столові ложки (або за смаком) підсолоджувача (цукрової пудри або меду)
- ваніль за смаком
Рецепт приготування:
1. Горіхи замочити на ніч у холодній кип'яченій воді. Вранці воду злити, горіхи промити і перекласти до блендера.
2. Додати сік, вершки або воду, підсолоджувач і перемолоти до абсолютно однорідної консистенції (для цього може знадобитися до 10 хвилин).
3. Перекласти масу до миски, оцінити її консистенцію і додати, при необхідності, воду, вершки або сік.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пісного яблучного пирога від Марти Стюарт. Ми також розповідали, як приготувати смачні бананові оладки з корицею.
Дивіться відео, як приготувати яблучний панкейк з корицею: