Головна Сьогоднi

Великий піст-2018: секрети приготування зимових салатів з овочів

Головні хитрощі приготування пісних салатів

<p style="text-align: justify;">Салат з овочів Фото: timolina/Freepik</p>
Салат з овочів Фото: timolina/Freepik

Під час Великого посту, який триває більше семи тижнів, православні віряни за традицією відмовляються від вживання м'яса, риби, яєць і молочних продуктів. Залишаються крупи, овочі, фрукти, гриби, всілякі соління й маринади. Ми поділимося порадами, які допоможуть приготувати смачні і корисні салати з овочів.

  • При варінні овочів потрібно наливати в каструлю поменше води. Це дозволить зберегти максимум корисних речовин. А варіння під кришкою знижує руйнування киснем поживних елементів.
  • Перед варінням овочі не слід розрізати на дрібні шматочки. Краще довше почекати приготування, але зберегти більше вітамінів. Картопля, зварена у шкірці, містить більше корисних речовин, ніж зварена очищеною.
  • Овочі та фрукти при варінні потрібно опускати в киплячу воду, а не у холодну. Так зберігається більше вітамінів.
  • Всі овочі для салатів потрібно варити окремо. Зварені разом, вони втрачають колір і смак.
  • Варений, нарізаний для вінегрету буряк, перш ніж з'єднати з іншими овочами, рекомендується змастити олією, тоді вінегрет буде гарніше виглядати.
  • Нарізану цибулю для видалення зайвої гіркоти промийте 2-3 рази під струменем води, або двічі залийте окропом, або витримайте деякий час в суміші оцту з водою.
  • Деякі овочеві салати можна групувати в салатниках за кольором, наприклад: білу і червону капусту, зелену стручкову квасолю з цвітною капустою, червоні стручки солодкого перцю із зеленими стручками.
  • Ні в якому разі не варто змішувати гарячі або навіть теплі продукти – смак салату буде зіпсований. Не можна ставити гарячі продукти в холодильник – це сприяє зростанню в них бактерій. Краще остуджувати їх при кімнатній температурі.
  • Щоб отримати додаткову порцію вітаміну С, додайте в салат жменю брусниці або журавлини.
  • Солити салат зі свіжих овочів потрібно перед подачею на стіл. Якщо посолити раніше, овочі виділять багато соку.
  • Рослинну олію варто підливати в салат тільки після того, як його посолити, додали оцет і перець (сіль в олії розчиняється).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Читайте також

Нагадаємо, раніше ми розповідали про головні помилки при приготуванні салатів. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати смачні заправки для овочевих салатів

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв