Суддя шоу "МайстерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Ліза Глинська поділилася з Сегодня. Lifestyle рецептом пісного десерту. Інгредієнти розраховані на форму "кекс" – 1 шт, розмір – 16 см на 6 см. Висота – 6 см.
Пісний медовий кекс від Лізи Глинської
Інгредієнти:
- 100 мл води
- 50 г духмяного меду (я використовую гречаний)
- 0,5 ч. л. харчової соди
- 50 мл рослинної рафінованої олії
- дрібка солі
- 120 г цукру
- 25 г льняної муки (можна замінити пшеничної)
- 130 г пшеничного борошна
- 100 г фініків (видалити кісточку, нарізати кубиком)
- цедра одного апельсина
Рецепт приготування:
- У мисці змішайте воду, мед, соду, рослинну олію, фініки, цукор, апельсинову цедру.
- Додайте лляне борошно, пшеничне борошно, сіль.
- Змастіть форму рослинною олією, присипте борошном, відправте в форму тісто.
- Тісто має заповнити форму на 1/2.
- Випікайте при температурі 180 градусів – 35-40 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою! Дайте кексу охолонути, дістаньте з форми.
- Смачного!
Нагадаємо, раніше Ліза Глинська ділилася рецептом крем-брюле. Кондитер також розповіла, як приготувати французькі млинці з апельсиновим соусом.
Читайте також: