В весеннем салате от "Голого шефа" идеально сочетаются маринованные анчоусы, вареные яйца, сезонная зелень и ароматная чесночная заправка. Это идеальный рецепт на Великдень, який 2018 року відзначатимуть 8 квітня.
Яєчний салат від Джеймі
Інгредієнти:
- 4 якісних анчоуси в олії
- 1/2 лимона
- 1/2 пучка свіжої петрушки
- 1/2 пучка свіжої цибулі
- 1 сушений червоний перець чилі
- 4 великих яйця
- 2 головки латуку
- 1 червоний цикорій
- 1 білий цикорій
- 20 г крес-салату
Для заправки:
- 1/2 зубчики часнику
- 2 чайні ложки гірчиці діжонської
- 2 столові ложки оцту
- 6 столових ложок рапсової олії
- 3 столові ложки пахти
Рецепт приготування:
- Розріжте анчоуси уздовж навпіл, потім покладіть до миски з 1 столовою ложкою анчоусного масла, лимонною цедрою і соком.
- Дрібно наріжте листя петрушки разом із зеленою цибулею. Додайте трохи до миски.
- В іншій мисці почистіть і роздушіть часник, потім збийте разом з іншими інгредієнтами для заправки. Приправте за смаком і відкладіть вбік.
- Сушений перець чилі розітріть разом з 3 ст.л. морської солі в ступці, відкладіть.
- Відваріть яйця в підсоленій воді протягом 6 хвилин. Потім залийте холодною водою, остудіть і почистіть.
- Відокремте внутрішнє листя латуку. Дрібно наріжте підстави цикорію і відокремте листя.
- Викладіть на сервірувальне блюдо. Розкидайте зверху петрушку і цибулю, додайте крес-салат.
- Розріжте яйця навпіл і покладіть зверху. Злегка присипте перцевою сіллю.
- Додайте анчоуси, збризніть маринадом яйця. Подавайте заправку окремо.
Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати яєчний салат з редискою.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками:
Читайте також: