У квашеній капусті багато вітаміну С, який допомагає боротися з інфекціями і вірусами. Але крім цього, вона – кладезь вітамінів групи В. Так, вітамін В12 покращує живлення клітин киснем, В6 допомагає організму засвоювати білок, В3 заряджає наші клітини енергією, а В5 надає блиск волоссю і міцність нігтям.
Салат з квашеної капусти з яблуком і журавлиною
Складові:
- 500 г квашеної капусти
- 100 г стебел селери
- 4 ст.л. свіжої журавлини
- 1 зелене яблуко
- 2 ст.л. оливкової олії
- 1 ч.л. цукру
- пучок зеленої цибулі
- пучок зелені петрушки
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Селеру помити і тонко нарізати.
- Яблуко помити, розрізати на чотири частини і видалити серцевину. Нарізати тонкими часточками.
- Журавлину перебрати, добре помити і обсушити.
- Зелену цибулю і петрушку помити і дрібно порубати.
- Розім'яти столову ложку журавлини, акуратно злити сік. Змішати його з оливковою олією і цукром.
- Перемішати капусту з селерою і яблуком, додати ягоди журавлини і рубану зелень.
- Заправити салат оливковою олією із соком журавлини.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати смачний салат з курки і авокадо з пряною заправкою і часниковими грінками. Крім цього, ми розповідали, як приготувати салати з авокадо з томатами.
Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: