Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Смачно та корисно: як приготувати буряковий хумус

Рецепт апетитної осінньої закуски

Хумус із буряком Фото: depositphotos.com
Хумус із буряком
Фото: depositphotos.com

Хумус – це східна закуска з нутового пюре і кунжутної пасти тахіні. Класичний рецепт можна урізноманітнити, якщо додати до нього буряк. Такий хумус порадує не тільки своїм смаком (і яскравим зовнішнім виглядом), але і стане відмінною закускою для тих, хто дотримується здорового способу життя.

Хумус із буряком

Інгредієнти на 8-10 порцій:

  • Нут (сухий) – 100 г
  • Буряк – 50-100 г
  • Кунжут – 50 г
  • Лимон (середній) – 1/2 шт.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Паприка – 1/2 ч.л.
  • Каменський перець – 1/3 ч.л.
  • Піта – 10 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль перець

Рецепт приготування:

  1. Кожну піту нарізаємо на 4 частини, кладемо в миску поливаємо оливковою олією, солимо, додаємо чорний перець і натираємо часник. Перемішуємо, щоб кожен шматочок піти був покритий рівним шаром олії та спецій.
  2. Викладаємо шматки піти на деко і ставимо в духовку на 10-15 хвилин при 200 °C (чим довше, тим буде більше хрускоту).
  3. Нут моємо, заливаємо водою і залишаємо при кімнатній температурі на ніч (6-8 годин).
  4. Буряк миємо й варимо до м'якості (від 30 хвилин), або загортаємо в фольгу і 30 хвилин запікаємо в духовці при 160 °C.
  5. Готуємо тахіні. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді протягом 5 хвилин, поки не стане золотистим. Пересипаємо кунжут в блендер і подрібнюємо в пісок. Додаємо до кунжуту 2-3 ст.л. олії і подрібнюємо, поки не вийде однорідна паста. При необхідності додаємо 1-2 ст.л. води або олії. Зливаємо з блендера зайву пасту тахіні, залишаючи в самому блендері 2-3 ст.л. (Зазвичай це те, що налипнуло на стінки). Решту накриваємо і ставимо в холодильник для наступного разу.
  6. У блендері із залишками тахіні додаємо нут, збиваємо до однорідного стану. У міру збивання додаємо води й олії до отримання густого хумусу. У блендер засипаємо зіру, паприку, кайенський перець, сік половини лимона. Солимо за смаком.
  7. Зливаємо воду з буряка, промиваємо її в холодній воді, щоб охолола, знімаємо шкірку і ріжемо кубиком. Додаємо буряк в блендер з розрахунку 1 частина буряка до 2 частин хумусу (за масою).
  8. Подрібнюємо хумус разом з буряком, поки суміш не стане однорідною. Подаємо буряковий хумус із хрусткими пітами.

Напомним, ранее мы писали, як приготувати дієтичний буряковий бургер від Асмік Гаспарян. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом супу-пюре з буряка.

Хумус – це східна закуска з нутового пюре і кунжутної пасти тахіні. Класичний рецепт можна урізноманітнити, якщо додати до нього буряк. Такий хумус порадує не тільки своїм смаком (і яскравим зовнішнім виглядом), але і стане відмінною закускою для тих, хто дотримується здорового способу життя.

 

Хумус із буряком

 

Інгредієнти на 8-10 порцій:

 

Нут (сухий) – 100 г

Буряк – 50-100 г

Кунжут – 50 г

Лимон (середній) – 1/2 шт.

Зіра – 1 ч.л.

Паприка – 1/2 ч.л.

Каменський перець – 1/3 ч.л.

Піта – 10 шт.

Оливкова олія – 3 ст.л.

Часник – 1 зубчик

Сіль перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як приготувати салат з буряка: ТОП-5 осінніх рецептів

Рецепт приготування:

 

Кожну піту нарізаємо на 4 частини, кладемо в миску поливаємо оливковою олією, солимо, додаємо чорний перець і натираємо часник. Перемішуємо, щоб кожен шматочок піти був покритий рівним шаром олії та спецій.

Викладаємо шматки піти на деко і ставимо в духовку на 10-15 хвилин при 200 °C (чим довше, тим буде більше хрускоту).

Нут моємо, заливаємо водою і залишаємо при кімнатній температурі на ніч (6-8 годин).

Буряк миємо й варимо до м'якості (від 30 хвилин), або загортаємо в фольгу і 30 хвилин запікаємо в духовці при 160 °C.

Готуємо тахіні. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді протягом 5 хвилин, поки не стане золотистим. Пересипаємо кунжут в блендер і подрібнюємо в пісок. Додаємо до кунжуту 2-3 ст.л. олії і подрібнюємо, поки не вийде однорідна паста. При необхідності додаємо 1-2 ст.л. води або олії. Зливаємо з блендера зайву пасту тахіні, залишаючи в самому блендері 2-3 ст.л. (Зазвичай це те, що налипнуло на стінки). Решту накриваємо і ставимо в холодильник для наступного разу.

У блендері із залишками тахіні додаємо нут, збиваємо до однорідного стану. У міру збивання додаємо води й олії до отримання густого хумусу. У блендер засипаємо зіру, паприку, кайенський перець, сік половини лимона. Солимо за смаком.

Зливаємо воду з буряка, промиваємо її в холодній воді, щоб охолола, знімаємо шкірку і ріжемо кубиком. Додаємо буряк в блендер з розрахунку 1 частина буряка до 2 частин хумусу (за масою).

Подрібнюємо хумус разом з буряком, поки суміш не стане однорідною. Подаємо буряковий хумус із хрусткими пітами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати дієтичний буряковий бургер від Асмік Гаспарян. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом супу-пюре з буряка.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: edim.tv

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів