I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Смачно та корисно: як приготувати буряковий хумус

Рецепт апетитної осінньої закуски

Хумус – це східна закуска з нутового пюре і кунжутної пасти тахіні. Класичний рецепт можна урізноманітнити, якщо додати до нього буряк. Такий хумус порадує не тільки своїм смаком (і яскравим зовнішнім виглядом), але і стане відмінною закускою для тих, хто дотримується здорового способу життя.

Хумус із буряком

Реклама

Інгредієнти на 8-10 порцій:

  • Нут (сухий) – 100 г
  • Буряк – 50-100 г
  • Кунжут – 50 г
  • Лимон (середній) – 1/2 шт.
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Паприка – 1/2 ч.л.
  • Каменський перець – 1/3 ч.л.
  • Піта – 10 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль перець

Рецепт приготування:

  1. Кожну піту нарізаємо на 4 частини, кладемо в миску поливаємо оливковою олією, солимо, додаємо чорний перець і натираємо часник. Перемішуємо, щоб кожен шматочок піти був покритий рівним шаром олії та спецій.
  2. Викладаємо шматки піти на деко і ставимо в духовку на 10-15 хвилин при 200 °C (чим довше, тим буде більше хрускоту).
  3. Нут моємо, заливаємо водою і залишаємо при кімнатній температурі на ніч (6-8 годин).
  4. Буряк миємо й варимо до м'якості (від 30 хвилин), або загортаємо в фольгу і 30 хвилин запікаємо в духовці при 160 °C.
  5. Готуємо тахіні. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді протягом 5 хвилин, поки не стане золотистим. Пересипаємо кунжут в блендер і подрібнюємо в пісок. Додаємо до кунжуту 2-3 ст.л. олії і подрібнюємо, поки не вийде однорідна паста. При необхідності додаємо 1-2 ст.л. води або олії. Зливаємо з блендера зайву пасту тахіні, залишаючи в самому блендері 2-3 ст.л. (Зазвичай це те, що налипнуло на стінки). Решту накриваємо і ставимо в холодильник для наступного разу.
  6. У блендері із залишками тахіні додаємо нут, збиваємо до однорідного стану. У міру збивання додаємо води й олії до отримання густого хумусу. У блендер засипаємо зіру, паприку, кайенський перець, сік половини лимона. Солимо за смаком.
  7. Зливаємо воду з буряка, промиваємо її в холодній воді, щоб охолола, знімаємо шкірку і ріжемо кубиком. Додаємо буряк в блендер з розрахунку 1 частина буряка до 2 частин хумусу (за масою).
  8. Подрібнюємо хумус разом з буряком, поки суміш не стане однорідною. Подаємо буряковий хумус із хрусткими пітами.

Напомним, ранее мы писали, як приготувати дієтичний буряковий бургер від Асмік Гаспарян. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом супу-пюре з буряка.

Реклама

Хумус – це східна закуска з нутового пюре і кунжутної пасти тахіні. Класичний рецепт можна урізноманітнити, якщо додати до нього буряк. Такий хумус порадує не тільки своїм смаком (і яскравим зовнішнім виглядом), але і стане відмінною закускою для тих, хто дотримується здорового способу життя.

 

Хумус із буряком

Реклама

 

Інгредієнти на 8-10 порцій:

 

Нут (сухий) – 100 г

Буряк – 50-100 г

Кунжут – 50 г

Лимон (середній) – 1/2 шт.

Зіра – 1 ч.л.

Паприка – 1/2 ч.л.

Каменський перець – 1/3 ч.л.

Піта – 10 шт.

Оливкова олія – 3 ст.л.

Часник – 1 зубчик

Сіль перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як приготувати салат з буряка: ТОП-5 осінніх рецептів

Рецепт приготування:

 

Кожну піту нарізаємо на 4 частини, кладемо в миску поливаємо оливковою олією, солимо, додаємо чорний перець і натираємо часник. Перемішуємо, щоб кожен шматочок піти був покритий рівним шаром олії та спецій.

Викладаємо шматки піти на деко і ставимо в духовку на 10-15 хвилин при 200 °C (чим довше, тим буде більше хрускоту).

Нут моємо, заливаємо водою і залишаємо при кімнатній температурі на ніч (6-8 годин).

Буряк миємо й варимо до м'якості (від 30 хвилин), або загортаємо в фольгу і 30 хвилин запікаємо в духовці при 160 °C.

Готуємо тахіні. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді протягом 5 хвилин, поки не стане золотистим. Пересипаємо кунжут в блендер і подрібнюємо в пісок. Додаємо до кунжуту 2-3 ст.л. олії і подрібнюємо, поки не вийде однорідна паста. При необхідності додаємо 1-2 ст.л. води або олії. Зливаємо з блендера зайву пасту тахіні, залишаючи в самому блендері 2-3 ст.л. (Зазвичай це те, що налипнуло на стінки). Решту накриваємо і ставимо в холодильник для наступного разу.

У блендері із залишками тахіні додаємо нут, збиваємо до однорідного стану. У міру збивання додаємо води й олії до отримання густого хумусу. У блендер засипаємо зіру, паприку, кайенський перець, сік половини лимона. Солимо за смаком.

Зливаємо воду з буряка, промиваємо її в холодній воді, щоб охолола, знімаємо шкірку і ріжемо кубиком. Додаємо буряк в блендер з розрахунку 1 частина буряка до 2 частин хумусу (за масою).

Подрібнюємо хумус разом з буряком, поки суміш не стане однорідною. Подаємо буряковий хумус із хрусткими пітами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати дієтичний буряковий бургер від Асмік Гаспарян. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом супу-пюре з буряка.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти