Зараз в магазинах можна купити безліч різновидів сиру. Але жоден із них не зрівняється з тим, який приготовлений в домашніх умовах. А зробити це, між іншим, дуже просто.
Кисле молоко вилийте в широку невисоку каструлю, потім помістіть на водяну баню: до великої за розміром каструлю приблизно такої ж висоти, заповнивши водою проміжок між стінками посуду. Нагрівайте це "спорудження" на повільному вогні. Коли кисле молоко відійде від стінок каструлі і виступить жовтувата рідина – відразу ж зніміть каструлю з вогню і охолодіть вміст.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Будь-яким зручним для вас способом відокремте сирну масу від сироватки. Наприклад, перелийте його в кілька шарів марлі, згорніть мішечком і підвісьте над якою-небудь ємністю або раковиною.
Для сквашування молока можна використовувати корочку чорного хліба, невелику кількість кислого молока, йогурту, кефіру.
Нагрівати скисле молоко можна і на розсікачі полум'я без водяної лазні, піднімаючи згусток шумівкою, щоб він не пристав до дна. Однак щоб сир вийшов дійсно смачним, важливо не перегріти напівфабрикат.
Нагадаємо, раніше ми писали, як з кислого молока за годину зробити сир. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом сирних вафель. Крім цього, ми розповідали, як приготувати як приготувати сирну запіканку з кускусом.
Дивіться відео, як приготувати домашню бринзу з коров'ячого молока: