Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Смачно і корисно: як приготувати сир вдома

Корисний кисломолочний продукт можна зробити на власній кухні

<p style="text-align: justify;">Домашній сир. Фото: pixabay.com</p>
Домашній сир. Фото: pixabay.com

Зараз в магазинах можна купити безліч різновидів сиру. Але жоден із них не зрівняється з тим, який приготовлений в домашніх умовах. А зробити це, між іншим, дуже просто.

Кисле молоко вилийте в широку невисоку каструлю, потім помістіть на водяну баню: до великої за розміром каструлю приблизно такої ж висоти, заповнивши водою проміжок між стінками посуду. Нагрівайте це "спорудження" на повільному вогні. Коли кисле молоко відійде від стінок каструлі і виступить жовтувата рідина – відразу ж зніміть каструлю з вогню і охолодіть вміст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Будь-яким зручним для вас способом відокремте сирну масу від сироватки. Наприклад, перелийте його в кілька шарів марлі, згорніть мішечком і підвісьте над якою-небудь ємністю або раковиною.

Для сквашування молока можна використовувати корочку чорного хліба, невелику кількість кислого молока, йогурту, кефіру.

Нагрівати скисле молоко можна і на розсікачі полум'я без водяної лазні, піднімаючи згусток шумівкою, щоб він не пристав до дна. Однак щоб сир вийшов дійсно смачним, важливо не перегріти напівфабрикат.

Нагадаємо, раніше ми писали, як з кислого молока за годину зробити сир. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом сирних вафель. Крім цього, ми розповідали, як приготувати як приготувати сирну запіканку з кускусом.

Дивіться відео, як приготувати домашню бринзу з коров'ячого молока:

Джерело: goodhouse.com.ua

Новини партнерiв

Новини партнерiв