Цей салат з груші з йогуртовою заправкою готується за лічені хвилини, але результат вартий святкової вечері.
Салат з груші з журавлиною і горіхами
Інгредієнти:
- 300 г салату айсберг
- 1 морква
- 1 червона цибулина
- 50 мл яблучного оцту
- сіль
- 125 мл натурального йогурту
- 1,5 ст.л. рідкого меду
- 100 г журавлини (свіжої або сушеної)
- 2 стиглі і солодкі груші
- 150 г обсмажених волоських горіхів
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Листя салату помити і обсушити, порвати руками до миски.
- Очищену цибулю нарізати тонкими півкільцями.
- Моркву почистити і натерти на тертці або нарізати соломкою.
- Відправити цибулю і моркву до миски до салатного листя.
- Для соусу перемішати віночком йогурт, рідкий мед і яблучний оцет. Приправити до смаку.
- Заправити овочі соусом, додати журавлину і перемішати.
- Груші за бажанням очистити, нарізати соломкою або тонкими скибочками.
- Перед подачею на стіл додати до салату груші і крупно порубані горіхи, перемішати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грушевий кекс з цільнозернового борошна. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грушево-мигдалевого варення на зиму.
Дивіться відео, як приготувати салат Цезар з куркою: