Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Осінній салат з авокадо з куркою і виноградом

Такий салат чудово підходить для осіннього меню

Салат з авокадо і виноградом
Салат з авокадо і виноградом
Фото: Depositphotos

Важкі салати з майонезним заправками краще залишити до зими. Зараз, коли є багато свіжих овочів, фруктів і ягід, потрібно використовувати їх по-максимуму.

Дивіться відео, як приготувати американський салат Кобб:

Зелений салат з курячим філе, селерою, виноградом, авокадо і горохом нут не тільки порадує своїм смаком, але і подарує вам порцію білка, корисних жирів, вітамінів і клітковини.

Курячий салат з виноградом

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 1 невеликий пучок листового салату
  • 1 куряча грудка (відварена)
  • 2 стебла селери
  • 250 г винограду без кісточок (переважно суміші зеленого і червоного)
  • 1 – 1/2 шт. авокадо
  • 100 г консервованого або відвареного нуту
  • 2 ст. л. підсмажених волоських горіхів
  • 1/2 склянки натурального йогурту або 2.ст. л. суміші оливкової олії з лимонним соком
  • 1/2 ч. л. каррі або за смаком
  • Сіль і чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Салат помити і порвати руками в миску.
  2. Курячі грудки довільно нарізати.
  3. Селеру дрібно нарубати, виноград зняти з грон.
  4. Авокадо почистити і нарізати кубиками або часточками.
  5. Змішати всі інгредієнти. Посолити, поперчити, додати каррі.
  6. Заправити салат йогуртом або лимонним соком з оливковою олією.

Як вибрати смачний виноград для салату

Потрясіть грона. Якщо ягідки тримаються дуже добре, значить, його зрізали рано і дозрівав він в ящиках, а отже, в ньому немає так багато користі і смаку, як повинно бути. Якщо ж вони сильно осипаються, значить, виноград довго лежав на полиці і переспів або перемерз.

Зверніть увагу на ягоди: вони повинні бути без вологи і пошкоджень, не зморщеними, а стебло природного зеленого кольору, не коричневим і не сухим. Це ознака того, що виноград стиглий і свіжий. Запах ягід не повинен віддавати сирістю, цвіллю і кислотою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячих відбивних з виноградом і розмарином. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати варення з винограду на зиму.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів