I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Всесвітній день шоколаду: ТОП-5 десертів, які ви зможете легко приготувати вдома

День шоколаду щорічно відзначають 11 липня

Сьогодні, 11 липня, весь світ святкує День шоколаду. Він був заснований у Франції 1995 року. До речі, в різних країнах День шоколаду відзначають у різні дні: 7 і 11 липня, 4 і 13 вересня, 28 жовтня.

На честь свята часто організовують фестивалі та інші заходи, присвячені шоколаду. А на фабриках і кондитерських проводять майстер-класи, де показують, як і з чого готується шоколад, а також пропонують спробувати себе в ролі шоколатьє.

Реклама

Якщо ви хочете відзначити це солодке свято вдома, приготуйте смачні десерти за рецептами з нашої добірки.

Шоколадний пиріг з ягодами

39_ls.1528565718
Шоколадний пиріг з ягодами
Фото: depositphotos.com

Якщо ви будете пекти пиріг із замороженими ягодами, дайте їм відтанути і злийте зайву рідину.

Інгредієнти:

Реклама
  • 75 г чорного шоколаду 72%
  • 4 яєчні білки кімнатної температури
  • 175 г цукру
  • 75 р пшеничного борошна
  • 25 г какао-порошку
  • 150 мл окропу
  • 150 г будь-яких ягід.

Для глазурі:

  • 80 г чорного шоколаду 72% какао
  • 80 мл окропу.

Для прикраси:

  • 125 г свіжих ягід
  • м'ята.

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Розігріти духовку до 180 ºС.
  2. Дно рознімної форми діаметром 20 см застелити папером для випічки, бортики змастити олією.
  3. Приготувати пиріг. Поламаний на шматочки шоколад, какао і 150 г цукру залити окропом. Перемішати до отримання однорідної маси.
  4. За допомогою міксера збити білки в міцну піну, поступово додаючи цукор, що залишився.
  5. У шоколадну суміш додати просіяне борошно, ретельно перемішати.
  6. Додати чверть збитих білків в шоколадну суміш, перемішати, додати решту білків, акуратно перемішати.
  7. Перелити тісто в підготовлену форму, зверху розкласти ягоди, злегка втиснувши їх у тісто. Випікати в центрі попередньо розігрітої духовки 30-35 хвилин.
  8. Дістати форму з духовки, зняти бортики і дати пирогу повністю охолонути.
  9. Приготувати глазур. Шоколад подрібнити, залити окропом, перемішувати до отримання гладкої емульсії.
  10. Перекласти остиглий пиріг на тарілку, полити шоколадною глазур'ю. Прикрасити свіжими ягодами і м'ятою.

Шоколадний чізкейк

12_ls.1523525471

Потіште себе домашнім шоколадним чізкейком! Він порадує своїм насиченим смаком і простотою приготування.

Для основи:

  • 250 г розсипчастого печива
  • 60 г вершкового масла
  • 60 г темного шоколаду

Для начинки:

  • 4 яйця
  • 500 г вершкового сиру
  • 170 г цукрової пудри
  • 150 г сметани або збитих вершків
  • 50 г темного шоколаду
  • 2-4 ст. л. темного какао-порошку
  • свіжа малина – для прикраси.

Спосіб приготування:

  1. Для основи розтопити вершкове масло і шоколад і змішати з подрібненим в комбайні печивом. Викласти масу в круглу роз'ємну форму, зробивши бортики.
  2. Для начинки збити жовтки з цукром до білого кольору. Окремо змішати маскарпоне зі сметаною. Змішати яєчну масу з сирною.
  3. Додати натертий шоколад і какао.
  4. Збити білки в пухку піну. Обережно змішати їх з начинкою і викласти масу на основу.
  5. Випікати при 150 ºС 50-60 хвилин. Наприкінці випікання середина чізкейка трохи колихатиметься, це нормально, пізніше вона застигне.
  6. Охолодити чізкейк при кімнатній температурі, потім залишити в холодильнику на ніч.
  7. Перед подачею прикрасити десерт свіжою малиною.

Шоколадно-апельсиновий мус

Шоколадний мус
Шоколадний мус

Шоколад і апельсин – класичне кулінарне поєднання.

Інгредієнти:

  • 2 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. води
  • 2 ст. л. коньяку
  • жовтки 4-х яєць
  • білки 4-х яєць
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 200 г чорного шоколаду
  • 4 ст. л. апельсинового фрешу
  • цедра одного апельсина або лимона.

Спосіб приготування:

  1. У мисці з'єднати вершкове масло, подрібнений чорний шоколад, 2 ст. л. цукру і 4 ложки холодної води. Все розтопити на водяній бані і перетворити на шоколадну однорідну суміш.
  2. Відокремити жовтки від білків. У жовтки додати апельсиновий фреш і лимонну цедру, можна апельсинову. Все перебити віночком.
  3. Збиті жовтки перемішати з розтопленим шоколадом. Решту білків збити до міцної піни і з'єднати з шоколадною сумішшю. Обережно, щоб легкість збереглася в десерті, перемішати лопаткою.
  4. Залити в формочки або склянки для десертів. Поставити десерт до холодильника і чекати повного застигання.

Шоколадний фондан

depositphotos_2338062_m
Шоколадний фондан
Фото: depositphotos.com

Для приготування фондана замішується особливе шоколадне тісто, яке розкладається в підготовлені порційні формочки і випікається строго певний час, за який верхні шари тесту встигають пропектися до повної готовності, а центр прогрівається, але залишається рідким.

Інгредієнти:

  • 150 г чорного шоколаду
  • 115 г масла вершкового
  • 3 яйця
  • 125 г цукру
  • 65 г борошна.

Спосіб приготування:

  1. У розтоплене масло додати шоколад і вимішувати до однорідної маси, охолодити. Збити яйця з цукром і додати в шоколадну суміш.
  2. Додати борошно, перемішати.
  3. Форму для випікання змастити маслом, потім присипати борошном. Духовку розігріти до 180 ºС. Випікати 11 хвилин. Потім 3 хвилини дати постояти.

Брауні з вишнею та горіхами від Джеймі Олівера

Брауні з вишнею
Брауні з вишнею

Брауні – класичний десерт американської кухні. Він являє собою шоколадний пиріг, розрізаний на порційні квадратики. Сьогодні ми приготуємо брауні за рецептом Джеймі Олівера: з вишнею, горіхами і шматочками шоколаду.

Інгредієнти:

  • 130 г вершкового масла
  • 150 г 70% шоколаду
  • 55 г вишень без кісточок
  • 55 г смажених горіхів пекан, колотих
  • 225 г цукру
  • 55 г какао-порошку
  • 75 г пшеничного борошна
  • 3/4 чайної ложки порошку для випічки
  • 3 яйця
  • 50 г колотого шоколаду.

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 ºС. Застелити квадратну форму зі стороною 20 см пергаментним папером.
  2. Розтопити шматочки шоколаду разом з нарізаним маслом. Розмішати, додати вишні і горіхи.
  3. Окремо змішати цукор і просіяне разом з борошном і розпушувачем какао.
  4. Додати шоколадну суміш і яйця, розмішати. За бажанням всипати шматочки колотого шоколаду.
  5. Випікати брауні близько 20-30 хвилин. Перед подачею остудити і розрізати на 16 квадратів.
  6. Подавати разом з кавою, чаєм або какао.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як правильно розтопити шоколад. Ми також ділилися рецептом шоколадного пирога з вишнею.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти