I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Яблучний Спас 2021 – кращі рецепти шарлотки до свята

Десерт можна спекти на кефірі, за допомогою мікрохвильової печі та мультиварки. Якщо додасте в майбутню шарлотку трохи імбиру, отримаєте новий смаковий відтінок. Яблука беріть щільні, кисло-солодкі та не дуже соковиті
Кращі рецепти шарлотки
Кращі рецепти шарлотки

Яблучний Спас – це не просто яблука на столі, це ще й різна святкова випічка. Мабуть, найулюбленіша зі списку подібних десертів – шарлотка. Її ми любимо за простоту приготування, недорогі інгредієнти і неймовірний смак і аромат. У тісто не забудьте додати корицю й імбир, буде ще смачніше. І щоби пікнік, якщо такий є в планах, відбувся за максимально вигідною ціною, в цьому матеріалі є зріз цін на продукти.

Шарлотка з яблуками: класичний рецепт

Шарлотка з яблуками: класичний рецепт
Шарлотка з яблуками: класичний рецепт

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • 800 г яблук

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Збийте яйця з цукром в густу піну, додайте борошно, ванілін і перемішайте, але вже не міксером, а вручну.
  2. Яблука очистіть і поріжте часточками. Форму змастіть маслом.
  3. Яблука змішайте з тістом, а не викладайте їх на дно, затока потім тестом.
  4. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте до золотистого кольору.

Читайте також:

Яблучна шарлотка на кефірі з розпушувачем

Яблучна шарлотка на кефірі
Яблучна шарлотка на кефірі

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру
  • 2 склянки борошна
  • 3 яйця
  • 5 солодких яблук
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч. л. соди або розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте і за бажанням почистіть. Розріжте на чотири частини і видаліть серцевину. Потім наріжте м'якоть тонкими скибочками.
  2. Збийте яйця і цукор до появи піни, додайте соду (гасити її не потрібно).
  3. Змішайте збиті яйця і кефір. Порціями всипати просіяне борошно, щоразу акуратно перемішуючи. Тісто для шарлотки на кефірі має бути трохи густіше, ніж на оладки.
  4. Вилийте половину тіста в форму, застелену пергаментним папером.
  5. Викладіть зверху яблука і посипте їх меленою корицею. Кислі яблука можна злегка присипати цукром. Залийте начинку залишками тіста.
  6. Випікайте шарлотку з яблуками на кефірі в розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
  7. Перед подачею яблучну шарлотку остудіть і за бажанням посипте просіяною цукровою пудрою.

Шарлотка яблучна в мікрохвильовці

Рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовці
Рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 90 г борошна
  • 3 ст. л. цукру без гірки – для карамелі
  • 30-50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Візьміть керамічну або пірексову форму діаметром 23 см. Змащувати її не потрібно.
  2. Приготуйте карамель. Насипте цукор в форму, додайте ложку води, щоб тільки змочити цукор. Готуйте на максимальній потужності 4 хвилини, або доки цукор не розплавиться в коричневу карамель. На цьому етапі потрібно уважно стежити, щоб цукор не згорів.
  3. Вийміть форму з НВЧ, покладіть у неї шматочки масла і відставте.
  4. Приготуйте тісто для бісквіта. Для цього розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте білки в піну. Додайте до білків 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.
  5. Збийте жовтки з цукром, що залишився.
  6. Акуратно змішайте жовтки і білки ложкою. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
  7. Яблука поріжте четвертинками, видаліть насіння і наріжте шматочками в форму.
  8. Викладіть тісто зверху на яблука.
  9. Печіть 6-7 хвилин в режимі максимальної потужності. Тісто сильно підніметься, а коли дістанете форму – злегка опаде. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою.
  10. Залиште на 5 хвилин постояти. Проведіть ножем по краю форми. Поверхня бісквіта має підсохнути, також можна присипати її через дрібне сито цукровою пудрою.
  11. Переверніть шарлотку з яблуками на решітку і зніміть форму.

На замітку: Цей рецепт шарлотки розрахований на мікрохвильовку потужністю 1000 Ват. З меншою потужністю вам може бути потрібно більше часу на приготування.

Читайте також:

Шарлотка в мультиварці з яблуками

Шарлотка в мультиварці: рецепт
Шарлотка в мультиварці: рецепт

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Інгредієнти:

  1. 5 яєць
  2. 1 мультсклянка (близько 180 мл) цукру
  3. 1 мультсклянка борошна
  4. 3 яблука
  5. Дрібка солі
  6. 1/2 чайної ложки розпушувача
  7. Олія – ​​для змащування форми

Спосіб приготування:

  1. Розділіть яйця на білки і жовтки.
  2. У сухому посуді збийте холодні білки з дрібкою солі в густу піну.
  3. Продовжуючи збивати, додайте по одному жовтки, потім цукровий пісок (за бажанням можна додати ванільний цукор або мелену корицю), просіяне борошно, розпушувач.
  4. Яблука звільніть від серцевини і наріжте часточками.
  5. Змастіть чашу мультиварки рослинною олією.
  6. Вилийте тісто і зверху розкладіть нарізані яблука.
  7. Готуйте в режимі "Випічка" близько 65 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
  8. Яблучну шарлотку зручно виймати з допомогою насадки для приготування на парі.

Швидка шарлотка з імбиром і корицею

Шарлотка з яблуками
Шарлотка з яблуками

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 5-6 яблук (твердих сортів) – 750-800 г
  • 150 г борошна
  • 200-220 г цукру
  • 5 яєць
  • 5 г розпушувача
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • Дрібка солі
  • Вершкове масло – для змазування
  • Цукрова пудра – для присипання

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 градусів.
  2. Форму діаметром 25 см змастіть вершковим маслом.
  3. Змішайте борошно, розпушувач, сіль, корицю і імбир.
  4. З яблук видаліть серцевину і наріжте їх кружальцями, щоб пізніше викласти у формі квітки.
  5. Яйця збийте з цукром до пишної, світлої і абсолютно однорідної маси.
  6. Викладіть третину тіста у форму, щоб воно покрило дно.
  7. Яблука викладіть від країв до центру, створюючи форму квітки.
  8. Зверху частинами викладіть тісто, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні.
  9. Випікайте на середньому рівні в духовці протягом 40-50 хвилин. Шарлотка має добре підрум'янитися. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
  10. Дайте шарлотці трохи охолонути. Подавати ідеально в теплому вигляді, можна з кулькою ванільного морозива або збитими вершками.

Якщо любите несолодку випічку, то приготуйте пиріжки з овочами самоси. Усі тонкощі приготування дізнаєтеся з відео.

3 рецепти пишних пиріжків з яблуками зібрані тут.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти