Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Яблучний Спас 2019: найкращі рецепти шарлотки до свята

Рецепти пишної домашньої шарлотки на Другий Спас

Шарлотка з яблуками в духовці
Шарлотка з яблуками в духовці
Фото: Depositphotos

Що приготувати на Яблучний Спас 2019 – рецепти шарлотки з фото. Як спекти класичну шарлотку, як зробити шарлотку з розпушувачем на кефірі, як приготувати шарлотку з яблуками в мультиварці і мікрохвильової печі

Яблучний Спас 2019 святкують сьогодні, 19 серпня. Цього дня прийнято освячувати в церкві яблука та інші сезонні фрукти, а також готувати смачну домашню випічку з яблуками.

Дивіться відео, як в народі відзначають Яблучний Спас:

Ми пропонуємо спекти на Яблучний Спас шарлотку. Цей пиріг з яблуками просто готується, але завжди виходить дуже смачним, м'яким і ароматним. Записуйте рецепти!

Шарлотка з яблуками: класичний рецепт

Шарлотка з яблуками: рецепт
Шарлотка з яблуками: рецепт
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • 800 г яблук

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця з цукром в густу піну, додайте борошно, ванілін і перемішайте, але вже не міксером, а вручну.
  2. Яблука очистіть і поріжте часточками. Форму змастіть маслом.
  3. Яблука змішайте з тестом, а не викладайте їх на дно, затока потім тестом.
  4. Поставте в розігріту до 180 °С духовку і випікайте до золотистого кольору.

Яблучна шарлотка на кефірі з розпушувачем

Шарлотка на кефірі з яблуками
Шарлотка на кефірі з яблуками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 стакан кефіру
  • 2 склянки борошна
  • 3 яйця
  • 5 солодких яблук
  • 1 склянка цукру
  • 1 ч.л. соди або розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Яблука помийте і за бажанням почистіть. Розріжте на чотири частини і видаліть серцевину. Потім наріжте м'якоть тонкими скибочками.
  2. Збийте яйця і цукор до появи піни, додайте соду (гасити її не потрібно).
  3. Змішайте збиті яйця і кефір. Порціями всипати просіяне борошно, кожен раз акуратно перемішуючи. Тісто для шарлотки на кефірі має бути трохи густіше, ніж на оладки.
  4. Вилийте половину тіста в форму, застелену пергаментним папером.
  5. Викладіть зверху яблука і посипте їх меленою корицею. Кислі яблука можна злегка присипати цукром. Залийте начинку залишками тіста.
  6. Випікайте шарлотку з яблуками на кефірі в розігрітій до 180 °С духовці близько 45 хвилин.
  7. Перед подачею яблучну шарлотку остудіть і за бажанням посипте просіяного цукровою пудрою.

Шарлотка яблучна в мікрохвильовці

Рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовці
Рецепт шарлотки з яблуками в мікрохвильовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  1. 3 яблука
  2. 3 яйця
  3. 90 гр цукру
  4. 90 гг борошна
  5. 3 ст.л. цукру без гірки – для карамелі
  6. 30-50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Візьміть керамічну або пірексову форму діаметром 23 см. Змащувати її не потрібно.
  2. Приготуйте карамель. Насипте цукор в форму, додайте ложку води, щоб тільки змочити цукор. Готуйте при максимальній потужності 4 хвилини, або поки цукор не розплавиться в коричневу карамель. На цьому етапі потрібно уважно стежити, щоб цукор не згорів.
  3. Вийміть форму з СВЧ, покладіть в неї шматочки масла і відставте в сторону.
  4. Приготуйте тісто, що для бісквіта. Для цього розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте білки в піну. Додайте до білків 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.
  5. Збийте жовтки з цукром, що залишився.
  6. Акуратно змішайте жовтки і білки ложкою. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
  7. Яблука поріжте четвертинками, видаліть насіння і наріжте шматочками в форму.
  8. Викладіть тісто зверху на яблука.
  9. Печіть 6-7 хвилин в режимі максимальної потужності. Тісто сильно підніметься, а коли дістанете форму – злегка опаде. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою, на них не повинно бути тіста, що прилипло.
  10. Залиште на 5 хвилин постояти. Проведіть ножем по краю форми. Поверхня бісквіта повинна підсохнути, також можна присипати її через дрібне сито цукровою пудрою.
  11. Переверніть шарлотку з яблуками на решітку і зніміть форму.
  12. На замітку: Цей рецепт шарлотки розрахований на мікрохвильовку потужністю 1000 Ватт. При меншій потужності вам може бути потрібно більше часу на приготування.

Шарлотка в мультиварці з яблуками

Шарлотка в мультиварці: рецепт
Шарлотка в мультиварці: рецепт
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Інгредієнти:

  1. 5 яєць
  2. 1 мультсклянка (близько 180 мл) цукру
  3. 1 мультсклянка борошна
  4. 3 яблука
  5. Дрібка солі
  6. 1/2 чайної ложки розпушувача
  7. Рослинна олія – ​​для змащування форми

Спосіб приготування:

  1. Розділіть яйця на білки і жовтки.
  2. У сухому посуді збийте холодні білки з дрібкою солі в густу піну.
  3. Продовжуючи збивати, додайте по одному жовтки, потім цукровий пісок (за бажанням можна додати ванільний цукор або мелену корицю), просіяне борошно, розпушувач.
  4. Яблука звільніть від серцевини і наріжте часточками.
  5. Змастіть чашу мультиварки рослинною олією.
  6. Вилийте тісто і зверху розкладіть нарізані яблука.
  7. Готуйте в режимі "Випічка" близько 65 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
  8. Яблучну шарлотку зручно виймати з допомогою насадки для приготування на пару.

Швидка шарлотка з імбиром і корицею

Шарлотка з яблуками
Шарлотка з яблуками
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 5-6 яблук (твердих сортів) – 750-800 г
  • 150 г борошна
  • 200-220 г цукру
  • 5 яєць
  • 5 г розпушувача
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • Дрібка солі
  • Вершкове масло – для змазування
  • Цукрова пудра – для присипання

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 °С.
  2. Форму діаметром 25 см змастіть вершковим маслом.
  3. Змішайте борошно, розпушувач, сіль, корицю і імбир.
  4. З яблук видаліть серцевину і наріжте їх кружечками, щоб пізніше викласти у формі квітки.
  5. Яйця збийте з цукром до пишної, світлої і абсолютно однорідної маси.
  6. Викладіть третину тіста у форму, щоб воно покрило дно.
  7. Яблука викладіть від країв до центру, створюючи форму квітки.
  8. Зверху частинами викладіть тісто, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні.
  9. Випікайте на середньому рівні в духовці протягом 40-50 хвилин. Шарлотка повинна добре підрум'янитися. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою.
  10. Дайте шарлотці трохи охолонути. Подавати ідеально в теплому вигляді, можна з кулькою ванільного морозива або збитими вершками.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом шарлотки від Лілії Ребрик. "Сьогодні" також писали, як зробити медову шарлотку з грушами.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів