Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Яблучний Спас 2019: три рецепти смачних пиріжків з яблуками

Готуємо пухкі пиріжки з яблучною начинкою на Другий Спас

Фото: Depositphotos

Яблучний Спас щороку святкують 19 серпня. За традицією, цього дня в церкві освячують яблука та виноград. На Другий Спас також готують випічку з яблуками: пироги, штрудели і пиріжки. Фрукти запікають у духовці з медом і горіхами, варять з них варення і компоти.

Дивіться відео, як в народі святкують Яблучний Спас:

Ми пропонуємо спекти на свято пишні дріжджові пиріжки з яблучною начинкою. Якщо фрукти дуже соковиті, посипте їх ложкою крохмалю, краще кукурудзяного, він не має запаху, як картопляний. Крім цього, яблука для начинки можна попередньо згасити на сковороді.

Дріжджові пиріжки з яблуками в духовці

Фото: Depositphotos

Час приготування:

2 години

Складові:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 1,5-2 ч. л. сухих дріжджів
  • 125 мл молока
  • Дрібка солі
  • 2 ст. л. цукру
  • Збите яйце – для змазування

Для начинки:

  • 2-3 середніх яблука
  • гвоздика
  • кориця
  • 20 г вершкового масла
  • Цукор – 1-2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Розчиніть дріжджі і 1 ст. л. цукру в 4 ст. л. теплого молока. Дайте постояти 10-15 хвилин. Перемішайте.
  2. Борошно змішайте з сіллю і 1 ст. л. цукру, додайте молоко, що залишилося, сухі дріжджі і замісити тісто.
  3. Накрийте вологою серветкою і залиште підходити на 1 годину в теплому місці, після чого обомніть. Залиште ще на 30 хвилин.
  4. Для начинки яблука дрібно наріжте і припустіть у вершковому маслі з цукром і спеціями (близько 5 хвилин).
  5. Коли тісто підійде вдруге, розділіть його на шматочки і сформуйте з них кульки.
  6. Кульки розплющите, покладіть в центр начинки і сформуйте пиріжки.
  7. Пиріжки викладіть на деко, накрийте вологою серветкою і дайте постояти 30 хвилин. Змастіть збитим яйцем.
  8. Випікайте пиріжки близько 25 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці.
  9. Дістаньте з печі і накрийте чистим кухонним рушником.

Пісні пиріжки з яблуками

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

Для опари:

  • 125 г води
  • 200 г борошна
  • 1/4 ч. л. сухих дріжджів

Для тіста:

  • опара
  • 400 г просіяного борошна
  • 190 мл води
  • 100 мл олії
  • 1,5 ч. л. солі
  • 1,5 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • Трохи міцного солодкого чаю

Для начинки:

  • 3 середніх яблука
  • 2 ст. л. цукру
  • 1,5 ч. л. крохмалю
  • 1 ч. л. кориці
  • Лимонний сік

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти для опари, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10 годин.
  2. Приготуйте тісто: шматочками відправте опару в воду, додайте всі інші інгредієнти і замісіть гладке, тісто, що не липне до рук. Залиште його на 1-1,5 години. Коли тісто підійде, скачайте його в кулю і залиште, поки ще раз не збільшиться в об'ємі.
  3. Очищені яблука наріжте кубиками, змішайте їх з крохмалем, лимонним соком, корицею і цукром.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  5. Розділіть тісто на невеликі шматочки (близько 20 штук) і зробіть з них коржики. Покладіть всередину начинку і защипайте краї.
  6. Покладіть пиріжки на застелене пергаментом деко швом униз, дайте розстоятися протягом 20 хвилин. Змастіть солодким чорним чаєм.
  7. Поставте пиріжки в духовку і випікайте близько 20 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
  8. Готові пиріжки перекладіть на тарілку і накрийте чистим рушником.

Пухкі пиріжки з яблуками

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

  • 1/2 літра молока
  • 2 ч. ложки дріжджів
  • 150 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 950 г борошна
  • 1 ч. ложка солі

Для начинки:

  • 2 кг яблук
  • 1 лимон
  • 1 ст. ложка меду
  • 40 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки цукру
  • паличка кориці

Спосіб приготування:

  1. Злегка підігрійте молоко і розведіть в ньому дріжджі. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 15 хвилин.
  2. Розтопіть вершкове масло й остудіть. Збийте два яйця із сіллю і змішайте з опарою, додайте розтоплене масло. Всипаючи поступово борошно, замісіть тісто, скачайте його в кулю, накрийте і залиште в теплому місці на годину, а потім розділіть на 50 кульок.
  3. Поріжте яблука кубиками, додайте цедру і сік одного лимона, вершкове масло, мед, цукор і корицю. Тушкуйте на повільному вогні хвилин 10-15, щоб кубики стали м'якими.
  4. Кожну кульку тіста розкачайте в кружок і покладіть в нього начинку. Защипайте зверху і змастіть поверхню яйцем, що залишилося.
  5. Випікайте в духовці при температурі 190 градусів близько 20 хвилин – поки тісто не підрум'яниться. Готові пиріжки перекладіть на тарілку і накрийте чистим рушником.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати слойки з яблуками, родзинками і корицею.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів