Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Заготовки з черешні на зиму: готуємо варення і компот

Рецепти компоту і варення з черешні

<p style="text-align: justify;">Варення з черешні Фото: depositphotos.com</p>
Варення з черешні Фото: depositphotos.com

Як з будь-яких інших ягід, з черешні варять компоти та варення. Але, не дивлячись на красу, заготовки з черешні не відрізняються ні яскравим смаком, ні особливим ароматом. Саме тому в компоти та варення часто додають скибочки лимона з цедрою, шматочки імбиру, горіхи, ваніль і корицю.

Компот з черешні

depositphotos_30405083_m
Черешневий компот
Фото: depositphotos.com

Складові

:

  • 1 кг черешні
  • сік 1 лимона
  • 2 склянки цукру
  • 2.5 л води

Рецепт приготування

:

  1. Черешню перебрати, добре помити і скласти в стерилізовані банки. Повільно залити до верху окропом і залишити на 5 хвилин.
  2. Злити рідину в каструлю, додати цукор і лимонний сік. Довести до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися.
  3. Залити отриманим сиропом ягоди і закатати банки.
  4. Перевернути ємності догори дном, накрити рушниками і дати охолонути. Зберігати черешневий компот в сухому прохолодному місці.

Варення з черешні з лимоном

depositphotos_9427462_m_01
Варення з черешні
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 1 кг черешень
  • 1 кг цукру
  • 1 лимон

Рецепт приготування:

  1. Черешню помити, перебрати і очистити від кісточок. Лимон добре помити і обдати окропом.
  2. Скласти ягоди в миску, засипати цукром і дати постояти 3-4 години.
  3. Поставити миску з черешнею на плиту. Довести до кипіння на мінімальному вогні. Зняти піну і варити 15 хвилин. Остудити, потім повторити процедуру ще 3-4 рази.
  4. В кінці додати нарізаний шматочками лимон разом зі шкіркою.
  5. Перелити гаряче варення в стерилізовані банки і закатати.

Варення з білої черешні з горіхами

sladko_ot_beli_chereshi_1
Варення з білої черешні
Фото: Pinterest

Складові:

  • 1 кг білої черешні
  • 1 кг цукру
  • 1 стакан води
  • половина лимона
  • 10 волоських горіхів

Рецепт приготування:

  1. Черешню помити, видалити кісточки, а замість них покласти шматочки волоського горіха.
  2. Скласти ягоди в емальовану миску, додати нарізаний лимон і залити сиропом. Решту горіхів можна просто нарізати, як лимон.
  3. Довести суміш до кипіння і варити 5 хвилин. Зняти з плити і дати вистоятися протягом 5-6 годин. Повторити процедуру ще 2 рази. В кінці варіння за бажанням додати ваніль.
  4. Перелити гаряче варення в банки і закатати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як швидко і легко очистити ягоди від кісточок. Крім цього, ми розповідали про найбільш низькокалорійні ягоди і фрукти.

Дивіться відео, як легко почистити ягоди від листя і сміття:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв