Головна Сьогоднi

Заготовки з чорної смородини: як приготувати варення, джем і желе

Дізнайтеся, як зварити смачне варення з смородини на зиму

<p style="text-align: justify;">Варення з чорної смородини. Фото: depositphotos.com</p>
Варення з чорної смородини. Фото: depositphotos.com

Ягоди чорної смородини являють собою природне джерело вітамінів, особливо вітаміну С. Вони надають тонізуючу дію на серцево-судинну систему, використовуються також при застуді, гастритах, виразці шлунку, низц інфекційних захворювань. Варення з смородини володіє всіма корисними властивостями свіжих ягід.

Смородинове варення-п'ятихвилинка

depositphotos_2015_58978
Смородинове варення
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 2 кг смородини
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування:

  1. Ягоди добре промити і обсушити, скласти в каструлю.
  2. Додати цукор і перемішати. Дати постояти кілька годин.
  3. Довести до кипіння і варити на сильному вогні 5 хвилин.
  4. Розкласти по стерилізованих банках і закрити.

Пряний смородиновий джем

depositphotos_71731574
Джем з чорної смородини
Фото: depositphotos.com


Складові:

  • 650 г чорної смородини
  • 350 г цукру
  • 5 коробочок кардамону
  • 0,5 палички кориці
  • сік половини лимона
  • цедра 1 апельсина, нарізана смужками
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики

Рецепт приготування:

  1. Ягоди засипати цукром, залишити на кілька годин або на ніч.
  2. Додати всі прянощі, цедру апельсина (тільки помаранчеву частину) і сік лимона. Акуратно перемішати.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 40 хвилин, регулярно помішуючи, до загусання.
  4. Перелити в стерилізовані банки ємністю 0,5 л.


Желе з чорної смородини

depositphotos_29005861_l-2015
Желе з чорної смородини
Фото: depositphotos.com

Складові:

  •  
  • 6 склянок води
  • 1 кг ягід смородини
  • 2,5 кг цукру

Рецепт приготування:

 

  1. Закип'ятити воду, опустити в неї підготовлені ягоди і варити з моменту закипання протягом 2 хвилин.
  2. Гарячу ягідну масу протерти через сито з великою сіткою, додати цукор, знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
  3. Через 3 хвилини зняти з вогню і розлити по стерилізованих банках. Закрити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як легко вийняти кісточки з ягід і фруктів. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом варення із соснових шишок. Крім цього, ми розповідали, яке варення містить найбільше вітамінів

Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з чорної смородини:


Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв