Головна Сьогодні

Заготовки з чорної смородини: як приготувати варення, джем і желе

Дізнайтеся, як зварити смачне варення з смородини на зиму

Варення з смородини швидке
Варення з смородини швидке
Фото: Depositphotos

Сезон чорної смородини настає у липні. Ця ягода багата на пектин, а, значить, з неї виходять прекрасні варення, джеми і желе. Але найвідоміша заготовка – чорна смородина, перетерта з цукром

Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з чорної смородини:

Ягоди чорної смородини являють собою природне джерело вітамінів, особливо вітаміну С. Вони надають тонізуючу дію на серцево-судинну систему, використовуються також при застуді, гастритах, виразці шлунку, низц інфекційних захворювань. Варення з смородини володіє всіма корисними властивостями свіжих ягід.

Смородинове варення-п'ятихвилинка

depositphotos_2015_58978
Смородинове варення
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 2 кг смородини
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування:

  1. Ягоди добре промити і обсушити, скласти в каструлю.
  2. Додати цукор і перемішати. Дати постояти кілька годин.
  3. Довести до кипіння і варити на сильному вогні 5 хвилин.
  4. Розкласти по стерилізованих банках і закрити.

Джем зі смородини на зиму 

depositphotos_71731574
Джем з чорної смородини
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 650 г чорної смородини
  • 350 г цукру
  • 5 коробочок кардамону
  • 0,5 палички кориці
  • сік половини лимона
  • цедра 1 апельсина, нарізана смужками
  • 0,5 ч. л. меленої гвоздики

Рецепт приготування:

  1. Ягоди засипати цукром, залишити на кілька годин або на ніч.
  2. Додати всі прянощі, цедру апельсина (тільки помаранчеву частину) і сік лимона. Акуратно перемішати.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 40 хвилин, регулярно помішуючи, до загусання.
  4. Перелити в стерилізовані банки ємністю 0,5 л.


Желе з чорної смородини на зиму: рецепт

depositphotos_29005861_l-2015
Желе з чорної смородини
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 6 склянок води
  • 1 кг ягід смородини
  • 2,5 кг цукру

Рецепт приготування: 

  1. Закип'ятити воду, опустити в неї підготовлені ягоди і варити з моменту закипання протягом 2 хвилин.
  2. Гарячу ягідну масу протерти через сито з великою сіткою, додати цукор, знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
  3. Через 3 хвилини зняти з вогню і розлити по стерилізованих банках. Закрити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як легко вийняти кісточки з ягід і фруктів. "Сьогодні" також ділилися рецептами абрикосового джему.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Вчора, 16:01Food

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь