Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Заготовки з груш: ТОП-5 рецептів на зиму

Робимо незвичайні заготовки з груш на зиму

Груші на зиму
Груші на зиму
Фото: Depositphotos

Заготовки з груш на зиму – це не тільки варення. З груш варять компоти, додають їх в джеми і повидло, маринують, сушать і заготовлюють цілком.

Дивіться відео, як приготувати домашнє грушеве вино:

Для приготування запасів слід відбирати неперезрілі фрукти, з щільною м'якоттю, без пошкоджень. Дрібні груші можна консервувати цілком. Якщо шкірка у плодів щільна і жорстка, її потрібно зняти.

Груші на зиму: простий рецепт варення

Грушеве варення
Грушеве варення
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 4 кг очищених і дрібно нарізаних груш
  • 2 кг цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • 1 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Очищені і нарізані груші засипати цукром. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
  2. Простерилізувати банки і кришки.
  3. Перелити грушеве пюре в ємність для варіння. Додати ванілін, корицю і лимонну кислоту.
  4. Добре перемішати і довести до кипіння, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли суміш закипить, варити протягом 40 хвилин на повільному вогні, не припиняючи помішувати.
  5. Гаряче варення перелити в стерилізовані банки і закатати.

Компот з груші на зиму: рецепт

Грушевий компот
Грушевий компот
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Груші
  • 1 л води
  • 200-300 г цукру
  • 4 г лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Заповнити цілими або розрізаними грушами банки по плічка.
  2. Закип'ятити сироп (без лимонної кислоти), залити груші до самого верху, прикрити кришками і залишити на 5 хвилин.
  3. Потім злити сироп, довести до кипіння і знову залити груші. Через 5 хвилин знову злити сироп, довести до кипіння, додати лимонну кислоту і залити груші в банках так, щоб він злегка перелився через край.
  4. Закатайте, переверніть. Накрийте пледом і дайте охолонути.

Груші на зиму цілком

Груші в банках цілком
Груші в банках цілком
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 2 кг груш
  • 1,5 л води
  • 200 г цукру
  • 1 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Груші вимити і перебрати. Хвостики підрізати.
  2. Заповнити банку грушами.
  3. Додати в банку цукор і лимонну кислоту.
  4. Акуратно залити окропом.
  5. У каструлю налити гарячу воду, на дно покласти спеціальне кільце, дошку або рушник і поставити банку в воду стерилізуватися. Після закипання води груші стерилізувати 40 хвилин.
  6. Закатати стерильними кришками, перевернути, укутати і залишити до охолодження, мінімум на 5-6 годин.
  7. Інгредієнти вказані з розрахунку на одну банку обсягом 3 л.

Повидло з груш на зиму: рецепт

Грушеве повидло
Грушеве повидло
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг груш
  • 600 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Груші помити, розрізати на четвертинки і видалити серцевини.
  2. Поставити на середній вогонь, помішуючи уварювали до м'якості, 15-20 хвилин.
  3. Остудити і перетерти через сито.
  4. Додати цукор і перемішати.
  5. Варити на повільному вогні 20-25 хвилин, помішуючи.
  6. Розкласти по банках і закупорити.
  7. Накрити пледом і дати охолонути.

Груші на зиму без стерилізації

Груші цілком без стерилізації
Груші цілком без стерилізації
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 6 кг груш
  • 8 л води
  • 2 кг цукру
  • 4 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Помити і стерилізувати банки і кришки.
  2. Помити і перебрати груші. Розкласти фрукти по банках порівну. Можна взяти менше груш і більше води.
  3. Залити банки окропом доверху. Накрити кришками і почекати 15-30 хвилин, поки вони трохи охолонуть. Якщо з груш виходить повітря – потрібно почекати, поки всі бульбашки вийдуть.
  4. Вилити воду з банок в каструлю. Насипати цукор і довести сироп до кипіння.
  5. Наповнити банки сиропом. Додати в кожну банку чайну ложку лимонної кислоти.
  6. Закатайте кришками. Укутайте і дайте остигнути.

Порада: На одну трилітрову банку йде 500 г цукру і 1 ч.л. лимонної кислоти. Груші і вода – за смаком. Це залежить від того, що ви любите більше – груші чи компот.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з груш. "Сьогодні" також ділилися рецептом заливного пирога з грушами.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів