Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Заготовки з червоної смородини: як зробити джем, варення і желе

Смородину на зиму можна заготовити різними способами

Фото: Depositphotos

Червона смородина починає достигати в середині літа. Це дуже корисна ягода. Червона смородина містить вітаміни С, В, А, пектини, дубильні речовини, цукру, а також калій, залізо, кальцій, фосфор, мідь, цинк, магній і натрій. Вона запобігає появі набряків і нормалізує ниркову діяльність. Корисна червона смородина і при хворобах серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту. 

Дивіться відео, як зробити зі смородини лікер:

Червона смородина трохи кисліше чорної, до того ж у неї досить великі кісточки. З неї можна приготувати на зиму смачне варення, желе і джем. Крім цього, ягоди червоної смородини заморожують і перетирають разом з цукром. 

Джем з червоної смородини

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 1 кг ягід червоної смородини
  • 1,5 кг цукру
  • 2 склянки води

Спосіб приготування:

  1. Ягоди промити, зняти з гілочок, викласти в друшляк і бланшувати 2-3 хвилини в киплячій воді.
  2. Після чого розчавити ягоди товкачиком або товкачиком і, переклавши їх в каструлю, додати цукор і воду.
  3. Перемішати масу і варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до готовності, тобто до зменшення загальної маси в 2,5 раза. Перевірити готовність можна так: капнути краплю сиропу на блюдце і, якщо вона не розтікається, значить, джем готовий.
  4. Розкласти готовий киплячий джем по сухих і чистих баночках, накрити кришками і стерилізувати 10-15 хвилин. Потім закатати, перевернути догори дном і остудити.

Варення з червоної смородини "П'ятихвилинка"

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 кг червоної смородини
  • 1.5 кг цукру
  • 1 стакан води

Спосіб приготування:

  1. Червону смородину очистити від листочків і іншого сміття, прибрати гілочки і ретельно промити холодною водою. Після цього покласти ягоди в друшляк, щоб стекла зайва волога.
  2. У каструлі або будь-якому іншому глибокому емальованому посуді змішати воду і цукор і довести суміш до кипіння. Стежити за тим, щоб розчинилися всі крупинки цукрового піску. Опустити в киплячий сироп ягоди і проварити їх з моменту закипання 5 хвилин.
  3. Забрати каструлю з ягодами з вогню і перемішати.

Желе з червоної смородини

Червоносмородинове желе
Червоносмородинове желе
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 2 кг ягід червоної смородини на гілочках
  • 1,5-1,7 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Смородину перебрати від сухих ягід, листя і дрібного сміття. Покласти в каструлю, влити трохи холодної води (стільки, щоб злегка покрити дно).
  2. Нагрівати ягоди на середньому вогні, постійно помішуючи, приблизно 10-15 хвилин, поки вони не стануть розм'якшуватися і давати сік.
  3. Гарячі розм'якшені ягоди протерти через велике сито. Отриману масу з соком процідити через середнє сито.
  4. Проціджену масу зважити, додати рівну кількість цукру, розмішати до розчинення.
  5. На середньому вогні, помішуючи, довести желе до кипіння. Дати прокипіти 5 хвилин і зняти піну.
  6. Гаряче порічкове желе розлити в гарячі і сухі стерилізовані банки, закрити прокип'яченими кришками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати варення з чорної смородини на зиму. "Сьогодні" також ділилися рецептом пирога з чорної смородини.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів