Салат з моркви готується дуже просто, але від цього виходить не менш смачним. Морква багата клітковиною і бета-каротином, який в організмі перетворюється на вітамін А, лимонний сік – вітаміном С, а насіння містять корисні жири.
Салат з моркви і насіння
Складові:
- 1 чашка сирого насіння соняшнику
- 1 чайна ложка плюс дрібка солі
- 8 середніх морквин, очищених і натертих
- 1/2 чашки нарізаної петрушки або зеленого лука
- 1/2 чашки свіжовичавленого лимонного соку
- 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
- 1 столова ложка меду
- 2 столові ложки оливкової олії
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 С.
- Приправити насіння дрібкою солі і рівномірно викласти на деко.
- Готувати протягом приблизно 15 хвилин, поки насіння злегка не підсмажиться, перевертаючи кожні 5 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути.
- Для заправки перемішати лимонний сік, чайну ложку солі, перець, мед і оливкову олію в маленькій мисці.
- Скласти терту моркву і нарізану зелень у велику миску, полити заправкою і перемішати.
- Дати охолодитися насінню і знову перемішати салат.
- Нагадаємо, раніше ми ділилися кращими рецептами вінегрету.
Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсинами та морквою за рецептом Олексія Суханова: