Головна Сьогодні

Зимовий салат з моркви з насінням та зеленню

Цей салат заправляється медово-лимонним соусом, тому його можна їсти під час Різдвяного посту

Салат з моркви з насінням. Фото: pixabay.com
Салат з моркви з насінням. 
Фото: pixabay.com

Салат з моркви готується дуже просто, але від цього виходить не менш смачним. Морква багата клітковиною і бета-каротином, який в організмі перетворюється на вітамін А, лимонний сік – вітаміном С, а насіння містять корисні жири.

Салат з моркви і насіння  

Складові: 

  • 1 чашка сирого насіння соняшнику
  • 1 чайна ложка плюс дрібка солі
  • 8 середніх морквин, очищених і натертих
  • 1/2 чашки нарізаної петрушки або зеленого лука
  • 1/2 чашки свіжовичавленого лимонного соку
  • 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 1 столова ложка меду
  • 2 столові ложки оливкової олії

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 С.
  2. Приправити насіння дрібкою солі і рівномірно викласти на деко.
  3. Готувати протягом приблизно 15 хвилин, поки насіння злегка не підсмажиться, перевертаючи кожні 5 хвилин. Дістати з духовки і дати охолонути.
  4. Для заправки перемішати лимонний сік, чайну ложку солі, перець, мед і оливкову олію в маленькій мисці.
  5. Скласти терту моркву і нарізану зелень у велику миску, полити заправкою і перемішати.
  6. Дати охолодитися насінню і знову перемішати салат.
  7. Нагадаємо, раніше ми ділилися кращими рецептами вінегрету.

Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсинами та морквою за рецептом Олексія Суханова:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь