Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогодні

7 поєднань продуктів, що підвищують цінність їжі

Поєднання при прийомі їжі певних продуктів допоможе отримати від них максимальну користь для організму

Вживання йогурту разом з бананами допоможе організму краще засвоювати
Вживання йогурту разом з бананами допоможе організму краще засвоювати

Чи знаєтевиякі поживніречовиниприсутнівпродуктах,яківикупуєте,інаскількидобревонипоглинаютьсяорганізмом?БританськийдієтологРобХобсонстверджує,щоз'єднанняпевнихпродуктівможеполіпшитизасвоєнняїхкориснихречовинідопомогтизапобігти безлічіхвороб,пише likar.info

Живильніречовинизз'їденої їжівивільняютьсявпроцесіжуванняізасвоюютьсязавдяки діїферментів,якісприяютьїхвсмоктуваннюінадходженнювкров.Алене всіпоживніречовиниможутьбутивикористанівповній мірічерезнесумісніпродукти.

Приготуванняїжізурахуваннямсумісностіінгредієнтівстравидопомагаєкращому засвоєннюпоживнихречовиндляорганізму.Наприклад,сираморкваможебутивідміннимджереломне тількиклітковини,алеікориснихкаротиноїдів,якщовприготованомуз неюблюдіприсутніжири.

Усвоємуінтерв'юдлявиданняHealthista,дієтологрозповівпро сімкомбінаціях,якідопоможутьвашому організмуотриматимаксимумвідпродуктів,яківиїсте.

Оливкова олія і томати

Дослідженняпоказали,що3-5гжирузпродуктами,багатимина каротиноїди,можутьдопомогтиїхзасвоєнню.Каротиноїдимістятьсяне тількивморквіаботоматах,алеівіншихпродуктах,що маютьпомаранчевеабочервонезабарвлення.Засвоєнняцихкориснихречовиндопомагаєзахиститиорганізмвідхворобзавдякиїхантиоксидантним властивостям.

Куркума і чорний перець

Куркумін-активнийінгредієнт,що міститьсявкуркумі,якийволодієпотужнимипротизапальними властивостями.На жаль,куркумінпоганозасвоюється,алецеможнавиправитиза допомогоюпиперіну,якийзнаходитьсявчорномуперці.

Квасоля і цвітна капуста

Квасоля,яківсібобові,міститьнегемовезалізо,якечастоєосновнимйогоджереломдлялюдей,які дотримуютьсярослинноїдієти,такихяквегани.

ПоєднаннябагатьохджерелвітамінуСразомзпродуктами,що містятьцю речовину,допоможеполіпшитизасвоєнняцінногодляздоров'ямінералу.Цвітна капуста,наприклад,євідміннимджереломвітамінуСідобрепоєднуєтьсявстравахзквасолею-всупахітушкованихблюдах.

Лосось і сметана

Лососьєоднимзнебагатьохпродуктів,якімістятьвітамінD.Цейвітаміннеобхіднийдлязасвоєннякальцію,якийміститьсявмолочнихпродуктах,таких,яксметана.

Молоко і мед

Молокоміститьамінокислотутриптофан,якавикористовуєтьсядлясинтезусеротонінуй мелатонінувмозку.Вуглеводи,такіякмед,можутьдопомогтизасвоєннютриптофану,оскількививільненняінсулінузменшуєконкуренціюз бокуіншихамінокислот.

Зелений чай і лимонний сік

Зеленийчайєоднимзнайбагатшихджерелантиоксидантів,якіможутьпринестикористьдляздоров'яідопомогтизменшитиризикбагатьохзахворювань.ДослідникизУніверситетуПердьювиявили,щопоєднаннязеленогочаюзлимоннимсокомзбільшуєкількістьантиоксидантів,здатнихзасвоїтисявданійкомбінації.

Банан і йогурт

Йогурт,якііншімолочніпродукти,єбагатимджереломкальцію,якийнеобхіднийдляздоров'якісток,зубівім'язовоїтканини.Дослідженняпоказують,щопоєднанняпродуктів,багатихкальцієм,зтими,щобагатінаінулін(волокна,якіналежатьдо групипідназвоюфруктани),такіякбанани,можутьзбільшитипоглинанняцьогомінералу.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів