Головна Сьогодні

Страви з кавунів і динь – 4 рецепти до розпалу сезону

Напій з м'ятою, салат зі спеціями і легкі кекси

Освіжаючі страви для спекотних днів.
Освіжаючі страви для спекотних днів.

Прилавкизаразпростоломляться відкавунів ідинь,і це при тому, що основнийїхсезонщепопереду.Такщоготуйтесвоїшлункидокавуново-динномунавалі,азаоднозбережітьсобіоригінальнірецепти стравза участю цихдарів природи — напою,салату,супу ідесерту.До слова, на початку серпнявідзначається Всесвітнійденькавуна, тому,самі розумієте, залишитибаштаннібезуваги випросто немаєте права.

НАПІЙЗМ'ЯТОЮ

new_image4_111

Інгредієнти (на 2—4 порції):

Динясолодка1 шт.
Цукор2 ст.л.
Лимон2 шт.
Листя м'ятиза смаком
Сільабочорний перець1 щіпка

Приготування (20 хвилин):

Динюочищаємо відшкірки інарізаємокубикамиразом з насінням.З лимоніввичавлюємосік.Додаємовсі інгредієнтивблендері збиваємо дорідкого стану.Пробуємоі при необхідностірегулюємосмаксіллю, цукромабо водою.Прибажанніпроціджуємо, але можнапити із м'якоттю.

САЛАТЗ ПЕКУЧИМИСПЕЦІЯМИІ ТМІНОМ

new_image2_181

Інгредієнти (на 4 порції):

Оливкова олія1/4скл.
Свіжийлимонний сік1,5 ст.л.
Гострийсоус (за смаком)1/2 ч. Л.
Перець чилі1/2 ч. Л.
Кмин1/2 ч. Л.
Паприка1/2 ч. Л.
Нарізанам'якоть кавуна3-4 ст.
Червоний лук1/2шт.
Петрушканарізана2 ст.л.
М'ятанарізана2 ст.л.
Маслини1/4скл.
Фета60 г
Мигдаль3 ст.л.
Сіль і мелений чорнийперець за смаком

Приготування (10 хвилин):

У мисцізмішуємомасло,лимонний сік,всі спеціїі сіль,після чогоставимовхолодильникмінімум на годину.У перцючилівидаляємо насіння, тонконарізаємойогоі червонийлук.Маслиниріжемополовинками,фетукришимо.Кавун, нарізанийпластинками, посипаємоцибулею, петрушкою, м'ятою, маслинамиіфетою, заправляємосоусом.За бажаннямпосипаємомигдалем.

ТВОРОЖНІ КЕКСИ

new_image3_142

Інгредієнти (на 18 шт):

Для кексів:
Жирний сир450 г
Цукор1/2скл.
Молоко2 ст.л.
Пюрезі свіжоїдині6 ст.л.
Яйця великі2 шт.
розтоплене
несолонемасло1/4скл.
Манна крупа3/4скл.
Борошно пшеничне3/4скл.
Ваніль2 ч. Л.
Розпушувач1 ст.л.

Для глазурі:
Вершковемасло1скл.
Цукрова пудра3скл.
Ваніль2 ч. Л.
Дрібно нарізанадиня3 ст.л.

Приготування (40 хвилин):

Розігріваємодуховкудо 180градусів.Змішуємосир, цукор, молоко, яйця тапюре, зробленез дині(будь-яким зручнимвамспособом).Вокремій ємностізмішуєморозтопленемасло,манку,борошно,ванільі розпушувач. З'єднуємообидві суміші.Заповнюємотестомформи для випіканнякексівнатричверті.Випікаємовдуховці протягом15-20 хвилин.Готовність можнаперевірятизубочисткою- вона повиннавиходити сухою.

Покикексиготуються,зробимоглазур.Для неїзбиваємом'якемасло протягомтрьох хвилиннависокій швидкості.Додаємодо ньогоцукровупудру,продовжуючи збиватидо повногозмішування.Туди ж додаємованіль ідиню,перемішуємо.Викладаємона готовіохолодженікекси іподаємо.Можна прикраситикулькамисвіжоїдині.

ОГІРКОВИЙ ГАСПАЧО

new_image_171

Інгредієнти (на 3-4 порции):

Помідори2 шт.
Нарізанийкавун2 скл.
Огірок2 шт.
Перець чилі1 шт.
Червонийвинний оцет1 ч. Л.
Оливкова олія1 ст.л.
Сіль іперець за смаком

Приготування (30 хвилин):

Огіркиочищаємо відшкірки.Помідорибланшируємоі такожзнімаємо знихшкірку.Помідори, огіркиі кавунріжемодовільнимишматочками.Всі інгредієнтидлягаспачозмішуємовпюревблендері.За допомогоюспеційрегулюємосмак.

Ставимогаспачовхолодильник доповногоохолодження.Прикрашаємопри подачішматочками сируфета,зеленим листямбазиліка, нарізанимогірком іперцем.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь