Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Меню на старий Новий рік – нескладні рецепти головних страв свята

Увечері з 13 на 14 січня потрібно постаратися, щоб стіл практично ломився від смачної їжі. Крім обов'язкових куті та вареників, приготуйте свинячий рулет з грибами та сиром, борщ та гуцульський буряковий салат
Меню на старий Новий рік-2022
Меню на старий Новий рік-2022

Що більше страв на столі, то щедрішим буде Новий рік-2022, така традиція. Увечері з 13 на 14 січня заведено їсти вареники, найбільші та з м'ясом – це наші гилуни.

Ще обов'язково треба приготувати кутю, а також пропонуємо прикрасити стіл українським борщем з пампушками, свинячим рулетом з грибами та сиром, гуцульським буряковим салатом.

Реклама

Щедра кутя

depositphotos_56003413_m_01
Щедра кутя
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 200 г м'якої пшениці
  • 150 г маку
  • 50 г волоських горіхів
  • 50 г родзинок
  • Мед
  • Цукор
  • Ванільний цукор
  • 100 мл вершків
  • 30 г вершкового масла
  • Вода

Як приготувати:

  1. Пшеницю промити в воді і відварити до готовності. Злити рідину і остудити.
  2. Мак залити окропом і проварити на слабкому вогні, доки макові зерна не стануть легко розтирати пальцями.
  3. Злити воду і пропустити мак через м'ясорубку. Змішати його з пшеницею, додати подрібнені горіхи, розпарені родзинки, мед, ваніль і цукор.
  4. Змішати кутю з молоком (вершками) і вершковим маслом, перекласти в миску.
  5. Готову кутю подавати охолодженою.

Читайте також:

Реклама

Український борщ з пампушками

depositphotos_34721741_m
Борщ з пампушками
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 250 г яловичини з кісточкою
  • По 150 г капусти і буряка
  • 50 г моркви
  • 200 г картоплі
  • 3 зубчики часнику
  • 1/2 цибулини
  • 20 г сала
  • 1 стол. ложка борошна
  • 10 г томатної пасти
  • Кріп, корінь і зелень петрушки
  • Лаврове листя
  • Сметана
  • Оцет, олія

Для пампушок:

  • 160 г борошна
  • 10 г цукру
  • По 5 г дріжджів і олії
  • 1 яйце
  • Сіль

Як приготувати:

Реклама
  1. Зварити м'ясо майже до готовності. Вийняти, розрізати його на 4 порції і покласти назад в киплячий бульйон разом з нарізаними соломкою капустою і картоплею. Посолити і варити на повільному вогні.
  2. Потушкувати в бульйоні з олією і оцтом нарізаний соломкою буряк. Пасерувати з борошном і томатною пастою коріння і цибулю і додати все разом з буряком в борщ (за 15 хвилин після закладки капусти).
  3. Нарізати сало, розтерти його з часником і разом з приправами додати в борщ за 5 хвилин до готовності.
  4. Замісити тісто, спекти 16 пампушок і змочити їх соусом. Для приготування соусу розтерти із сіллю часник, додавши олію і трохи води.
  5. Розлити борщ по тарілках, заправити сметаною. Посипати подрібненою зеленню.

Свинячий рулет з грибами і сиром

depositphotos_2015_18896
Рулет з начинкою
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої шиї або корейки без кістки
  • 250 г грибів
  • 100 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, перець
  • Олія
  • Вершкове масло

Як приготувати:

  1. Зробити уздовж всього шматка м'яса глибокий надріз до половини товщини шматка. Потім зробити надрізи праворуч і ліворуч, також не розрізаючи шматок, а залишаючи стінки завтовшки 7-8 мм. Розгорнути шар м'яса, відбити і натерти сіль, перцем і пропущеним через прес часником.
  2. Гриби розрізати на четвертинки і пасерувати до золотавого кольору. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити. Перемішати з грибами, посолити і поперчити.
  3. На шар м'яса викласти доріжкою, чергуючи, гриби і нарізаний кубиками сир. Згорнути в рулет і перев'язати його ниткою або скріпити зубочистками.
  4. Обсмажити рулет з усіх боків на сильному вогні, перекласти на змащене вершковим маслом деко. Запікати 1,5 години при температурі 180 градусів. Коли рулет добре підрум'яниться, накрити його фольгою і довести до повної готовності.

Читайте також:

Вареники з картоплею та грибами

17_ls.1543262051
Вареники з картоплею і грибами
Фото: depositphotos.com

Для тіста:

  • 2-3 склянки борошна
  • 3/4 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. олії
  • 1 ч. л. солі

Для начинки:

  • 300 г картоплі
  • 100 г печериць або білих грибів
  • 1 цибулина
  • Сіль, перець

Як приготувати:

  1. Картоплю відварити до готовності.
  2. Замісити тісто, додавши в борошно яйце, воду, олію і сіль. Розділити тісто на частини і розкачати в маленькі кружальця.
  3. Цибулю порубати кубиком і обсмажити з грибами, посолити і поперчити.
  4. Заздалегідь відварену картоплю розім'яти в пюре і змішати з грибами і цибулею.
  5. Приготувати вареники і відварити їх, опустивши в підсолений окріп.
  6. Подавати зі сметаною. Прикрасити гілочкою петрушки.

Читайте також:

Гуцульський буряковий салат

depositphotos_23211962_m-2015
Буряковий салат з квасолею
Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 3 буряки
  • 300 г консервованої білої квасолі
  • 300 г чорносливу
  • 150 г квашеної капусти
  • 1 цибулина
  • Олія

Як приготувати:

  1. Буряк відварити до готовності, почистити і нарізати кубиками.
  2. Чорнослив помити і залити окропом на 15-20 хвилин. Потім обсушити і нарізати невеликими шматочками.
  3. Квашену капусту помити і нарізати.
  4. Цибулю почистити, нарізати тонкими півкільцями і обдати окропом.
  5. Змішати буряк, квасолю, капусту, цибулю і чорнослив. Додати сіль і перець, заправити олією.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти