Бренду "Сегодня" – 20 років: рецепти восьми самих "газетних" коктейлів

Всім відомі і аболютно унікальні коктейлі

Якщо відверто – ми дуже любимо святкувати. А оскільки у нас такий важлива нагода, то нам захотілося зробити щось особливе і поділитися цим з вами. Тому на честь свого дня народження ми разом з одним з найпопулярніших барів столиці PR bar склали для вас власну коктейльну мапу – з урахуванням важких, але захоплюючих журналістських буднів. Всі напої в нашій карті – з історією. Як, до речі, і наша газета.

В цілому ж створення нестандартних напоїв – загальноукраїнська тенденція.

Реклама

"Україна сьогодні демонструє швидкий розвиток коктейльної культури. Рівень гастрономічних уподобань українців зростає – вони побували за кордоном, щось спробували і хочуть це отримати вдома. Коктейлі "Блакитна лагуна" і "Секс на пляжі" залишаються в 90-х", – говорить співвласник PR bar Віталій Маначинський.

Отже, будьте в тренді, експериментуйте і відзначайте разом з нами!

"Стаття"

  • Лікер Kahlua 20 мл
  • Лікер Baileys 20 мл
  • Лікер Cointreau 20 мл

Щоб приготувати правильний коктейль "Стаття", необхідно нашаровувати всі інгредієнти так само акуратно і віртуозно, як ми створюємо свої статті з інформації і думок. Але є у цього шота й інше ім'я – "Б-52" (на честь американського бомбардувальника Boeing B-52).

Реклама

"Ще стаття"

  • Ром 30 мл
  • Біттер Campari 15 мл
  • Лікер Disaronno 15 мл
  • Енергетик Red Bull 250 мл

Між першою і другою перерва невеличка, а між статтею і ще однією статтею – того менше. Тому, щоб осилити коктейль "Ще стаття", в нього додають енергетик. Сам напій – авторський, в стилі часів сухого закону і подається в ... каністрі!

"Гонорар"

  • Віскі Jack Daniels 50 мл
  • Лікер Cointreau 20 мл
  • Лікер Giffard Peach 20 мл
  • Сік лимону 25 мл
  • Імбирний ель 100 мл

Цей коктейль нам хотілося б смакувати нескінченно, власне, як і наші журналістські гонорари. Інша назва – "Лінчбурзький лимонад". Він родом зі штату Теннессі, де розташований завод з виробництва віскі, який і входить до рецепту.

"Друкарська помилка"

  • Біттер Campari 30 мл
  • Червоний вермут 30 мл
  • Ігристе вино Prosecco 100 мл

Часом одна незначна помилка може зіпсувати найталановитіший текст. Але не коктейль! "Сбальятто Негроні" – це класичний італійський річний мікс "Негроні" з одним "неправильним" компонентом. На відміну від оригінального рецепта, ми замість джина додаємо сухе ігристе вино.

Реклама

"Дедлайн"

  • Шотландський віскі 100 мл
  • Окріп 100 мл
  • Цукор 2 ч. л.

Найгарячіша пора роботи журналіста – дедлайн здачі матеріалів і номера в цілому. З ним потрібно впоратися так само швидко, як і з полум'яним шотом, інакше потрібного результату не досягти. Тому за дедлайни ми пропонуємо підняти келих класичного коктейлю Blue Blazer, винайденого у 1862 році. Мабуть, тоді теж знали про дедлайни.

"Нічний випуск"

  • Ром Zacapa 35 мл
  • Херес 10 мл
  • Біттер Спайси 1 мл
  • Трав'яна настоянка Fernet-Branca 10 мл

Ми любимо "Нічний випуск" з двох причин. По-перше, він такий же темний і трохи гіркий, як ночі, які ми проводимо в редакції, щоб встигнути розповісти про найостанніші новини. А по-друге, цей коктейль про кохання. Про нашу любов до роботи і про любов нашого бармена до своєї дружини Даші, для якої і був створений напій.

"Я у відпустку"

  • Джин 45 мл
  • Лікер Cointreau 20 мл
  • Лікер Heering 20 мл
  • Лікер Bеnеdictine 10 мл
  • Сироп Grenadin 5 мл
  • Сік лайма 20 мл
  • Сік ананаса 60 мл

Тропічний мікс "Я у відпустку" можна сміливо назвати вибором редакції, тому що кожен журналіст мріє хоча б пару разів на рік прокричати його назву привселюдно і випаритися, щоб нудьгувати про роботу. Налаштуватися на потрібну хвилю допоможе класичний коктейль "Сінгапурський слінг".

Бонусний коктейль "Сегодня"

  • Витриманий ром 20 мл
  • Текіла 20 мл
  • Горілка 20 мл
  • Джин 20 мл
  • Лікер Blue Curaao 20 мл
  • Сік лимона 25 мл
  • Імбирний ель 50 мл

new_image2_562

Поради з приготування

Порада № 1 : За дві години до приготування коктейлів покладіть келихи в морозилку – тоді напій буде додатково охолоджений.

Порада № 2 : Покладіть інгредієнти-прикраси поруч з трубочкою – тоді буде передаватися не тільки смак коктейлю, але і його аромат.

Порада № 3 : Готуючи коктейль, інгредієнти однакової щільності досить змішати, а різної щільності краще збовтувати.

Порада № 4 : Перед подачею коктейль краще спробувати – використовуйте для цього одноразову трубочку.

Порада № 5 : Використовуйте мірний стаканчик, адже щоб коктейль вийшов, важливе точне дозування.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти