Брі і камамбер: в чому різниця

7 Грудня 2017, 14:01

Дізнайтеся, чим відрізняються ці французькі сири

<p style="text-align: justify;">Камамбер має жовтуватий колір всередині Фото: whatwolf / Freepik</p>
Камамбер має жовтуватий колір всередині Фото: whatwolf / Freepik

Брі і камамбер дуже схожі на вигляд. Це м'які сири з коров'ячого молока, вкриті білою цвіллю. Проте, між ними є істотні відмінності. Ось що слід знати, коли вам наступного разу доведеться вибирати між цими сирами:

Походження: перші згадки про брі датуються VIII століттям н.е., а ось перший камамбер був виготовлений у XVIII столітті. Оригінальний брі роблять на в Іль-де-Франс, а камамбер – в Нормандії.

Технологія: на відміну від камамберу, під час виробництва в брі додають вершки. В результаті брі на 60% складається з молочного жиру, а камамбер – тільки на 45%. Крім того, камамбер має більш виражений смак і аромат.

Зовнішній вигляд: діаметр кругляшки сиру відрізняється. Найчастіше брі формують у великі круглі "коржі" до 60 см в діаметрі або маленькими головками до 12 см. А ось камамбер виготовляють виключно маленькими головками до 12 см в діаметрі і вагою близько 250 г.

Внутрішній вигляд: брі, як правило, білуватий всередині, в той час як камамбер має більш глибокий жовтуватий колір. Існує різниця і в структурах: брі зазвичай щільніший, ніж камамбер.

Аромат і смак: камамбер відрізняється пікантним, трохи грибним смаком. Французький поет і прозаїк Леон-Поль Фарг охарактеризував аромат цього сиру як "запах ніг Бога".

Смак молодого брі дуже м'який та ніжний, але в міру дозрівання він набуває гостроти. Аромат у цього сиру тонкий, елегантний, з ноткою лісових горіхів.

Правила подачі: Брі є одним з найбільш "універсальних" французьких сирів, так як добре підходить і до святкового столу, і до звичайного обіду. Брі краще їсти, коли він має кімнатну температуру.

Консистенція камамберу більш текуча, тому його легше нарізати охолодженим. У Франції цей сир люблять подавати з теплим хрустким багетом. Його смак підкреслять молоді червоні вина, кальвадос або сидр.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, кяк навчитися вибирати екзотичні сири. Також ми писали, яку користь сир приносить для здоров'я.

Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою і шпинатом:

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...