" Розкажіть, будь ласка , про користьягодигоджіі про те,як її правильновживати.Варення знього не звариш , бовона дорога , а чи єсенс їстипоодній ягоді ?" — Алла Кричинська.
Відповідає ОленаСвітко, лікар- натуропат:
Годжі-тибетськаягода, якабуквально напханавітамінами інеобхідними амінокислотами .Так,коштує вонадорого ( від500грн закілограм),але людиніїї багатоне треба, івже тим більшене варто робитиз неї варення .Кращезаведіть собіправило:з'їдатидві, максимумтри ягідкигоджівдень.Цього цілком достатньо,щоб відчутиполіпшення здоров'я : поступово втома піде , а зірповернеться- хай неповністю, аледивитися на світоднозначностане легше.Цікаво, щокитайці називаютьгоджіягодоюмолодості та довголіття , аджевона багатаантиоксидантами,флавоноїдами ,зміцнює стінки судин,ікаротиноїдами , що сприяють формуваннюкісток і зубів,а також добревпливають наендокриннусистему.Такожв тибетськихягодахмістяться:вітамін А,який незаміннийдля збереження зоруі репродуктивної функціїорганізму;кальцій , якого потребуютьнашізуби і кістки ;цинк, завдяки якомунормалізуєтьсярівень цукру в кровіі знижуєтьсяхолестерин ;германій .В останньогоелементадосить широкий спектрдії :він володієпротираковимивластивостями,покращує роботу мозку ,впливаєна омолодження , посилюєлібідо іпотенцію.Крім того , ягодигоджівиводятьз печінкиотрути,дроблятькамені ічистять судини . Зараз,взимку,коли у багатьохсилнемає ні на що ,годжістаютьпорятунком .Розглядайтеїх яктаблетки:встали вранці , з'їлипаруягід-і заряд бадьоростіна весь деньзабезпечений.Хочете трохипошикувати ?Додайтегоджів пловзамістьродзинок.Такожактуальний вцю порунапій- імуномодулятор , який робитьсянаосновіімбиру ілимона :2часточкилимона,дрібнонарізаний імбир(половинасірникової коробки ) і3ягодигоджізалити окропом , апотімпитице змедомвприкуску .