Кориснівластивості яблукваріюються залежно відрізнихфакторів, у томучислівід сорту ,місця вирощуванняі навітьвід кліматичних умов.Однак ,за словамидієтологів ,у всіхплодах євуглеводи ,органічнікислоти ,білки ,вода ,клітковина.Що стосуєтьсявмісту вітамінів імікроелементів ,то вяблукахприсутнійпровітамінА ,вітамін С ,вітамінРР ,залізо ,магній ,калій ,пектин ,фенольнісполуки.
Незаперечнакористьяблук ,аджев одномусередньомуфрукті міститься4грами клітковини ,половинуцієї масискладаєпектин ,надзвичайноважлива речовинадля здоров'ясерцево-судинної системи .
Яблуказахищаютькишечниквід деяких видівхвороботворнихбактерій ,сприяють зняттюзапалень вШКТ.Свіже яблуко- відмінніліки прирозладахкишечниках ,колітахта іншихзахворюваннях.
Яблукамають сечогіннуіжовчогінну дію ,їх застосовуютьвякості легкогонешкідливогопроносного.Примлявомутравленнілікаріобов'язковорекомендують включитивраціоняблука ,так само як іприхронічномухолециститі .
Докорисних властивостіяблуквходить іїх здатністьвідновлюватиметаболізм.Якщощодня їстиці фрукти ,тонабагато простішезнизити вагу ,такяк вонине даютьвуглеводамтрансформуватисявжири.Нацьому їхвластивості заснованіяблучнірозвантажувальні дні ,протягом якихслід з'їдатидо півторакілограмаяблук ,розділенихна 5-6прийомів.
Користьяблукполягаєі в профілактиціатеросклерозу ,тому що містятьсявяблукахречовини недаютьрозвинутисьцій хвороби.Длязняття стресулікарі рекомендуютьяблучнийчай.Люди ,якіпрацюютьнашкідливому виробництві ,повиннірегулярноспоживатияблука ,такяквони заважаютьтоксичнимречовин всмоктуватисявкров.
Крімтого ,яблука єнизькокалорійнимпродуктом(у100гяблук міститьсявсього46кілокалорій ), тому їхчастозастосовують у різнихдієтах.
Джерело: yourlifestyle.ru