Головна Сьогодні

Що робити, якщо ви пересолили блюдо

Якщо в блюдо додано занадто багато солі, не варто поспішати його викидати

Як реанімувати пересолену їжу Фото: nnudoo / Freepik
Як реанімувати пересолену їжу
Фото: nnudoo / Freepik

Якщо ви поклали трохи більше солі, ніж потрібно – не турбуйтеся. Навіть найдосвідченіші кулінари можуть час від часу зіткнутися з такою проблемою. Вам потрібно всього лише пам'ятати маленькі секрети, які допоможуть врятувати пересоленное блюдо.

Що робити, якщо ви пересолили суп
Отже, що робити, якщо ваш бульйон вийшов занадто солоний? Можна додати в блюдо трохи локшини. Або ж приготувати на цьому бульйоні супи. Інгредієнти, які ви додасте, візьмуть непотрібну сіль на себе, і страва стане нормальною. Якщо ж варіант з супом не підходить, перегляньте цю хитрістю: введіть в бульйон збитий білок. Він моментально "витягне" сіль на себе. Після цього видаліть білок шумівкою або ж просто процідіть бульйон.

Якщо ж ви пересолили вже готовий суп – можете додати в нього трохи сирої цибулі. Вона смак не зіпсує, але зате саме блюдо стане менш солоним. Якщо ви зрозуміли, що поклали багато солі, але ваше перше блюдо ще не зовсім готове – помістіть в нього пару картоплин в марлевому мішечку. Після того як вони зваряться, – видаліть мішечок.

Виправити смак може також трохи цукру. Якщо додати в пересолену першу страву 0.3 ч.л. цукру – смак стане більш м'яким, не таким солоним. Деякі кулінари вважають, що в курячий бульйон можна додавати воду навіть тоді, коли він повністю готовий. Ця думка помилкова, оскільки під кінець ви можете отримати дуже каламутну, не апетитну на вигляд страва.

Як врятувати пересолене м'ясо або рибу
Якщо ви великою кількістю солі зіпсували смак других страв, риби або м'яса – приготуйте соус. Далі потрібно помістити м'ясо в соус і трохи прокип'ятити. Якщо ви готували великий шматок м'яса, – порубати його на порції. Якщо є час – можете використовувати зіпсований сіллю шматок м'яса в якості начинки для піци. Додайте ще кілька несолоних інгредієнтів, і дуже смачна піца готова! Якщо пересоленим виявився фарш для котлет, можете додати в нього трохи хліба, картоплі або відвареного рису.

У підсумку потрібно сказати, що пересолене блюдо виправити можна за рахунок збільшення його кількості. Можете фантазувати! Якщо готуєте рагу, – додайте ще кілька овочів. У будь-якому випадку це буде смачніше, ніж занадто солона маса.

Нагадаємо, раніше вчені заявили, що надлишок солі порушує мікрофлору кишечника. А медики розповіли, кому не можна вживати йодовану сіль.

Дивіться відео, як легко позбутися від кісток в рибі:



Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: goodhouse.com.ua

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь