I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що готують на Різдво в Європі: три рецепти святкової випічки

На Заході деякі десерти прийнято випікати за кілька днів до свята

Католицьке Різдво щороку відзначають 25 грудня. В Європі на це свято традиційно готують багато солодощів. Різдвяний стіл буквально заставлений всілякими кексами, пудингами, нугою, печивом і цукерками.

Європейські зимові десерти відрізняються великою кількістю прянощів, які відмінно зігрівають в холод. У них багато горіхів, вершків, меду, сухофруктів, шоколаду, кориці, гвоздики, імбиру і мускатного горіха. Ділимося смачнющими рецептами декількох з них.

Реклама

Німецький штоллен

christmas-stollen-1084954_960_720 Різдвяний штоллен Фото: pixabay.com

Штоллен – улюблена в Німеччині різдвяна випічка, яка своєю формою і білим кольором повинна була нагадувати загорнутого в пелюшки Христа-немовляти.

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 750 г борошна
  • 125 г цукру
  • 250 мл молока
  • 350 г вершкового масла
  • 80 г дріжджів
  • 2 ч.л. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 150 г коричневих родзинок
  • 150 г жовтих родзинок
  • 150 г темних родзинок
  • 6 ст.л. рому
  • 100 г очищеного рубленого мигдалю
  • 50 г гіркого меленого мигдалю
  • 100 г апельсинових цукатів
  • 100 г лимонних цукатів
  • цедра 1/2 лимона
  • 1/4 ч.л. меленого кардамону
  • 1/4 ч.л. меленого імбиру
  • 1/4 ч.л. солі
  • 75 г розтопленого вершкового масла для змащування
  • 1/2 склянки цукрової пудри для посипання

Спосіб приготування:

  1. Ізюм промити, залити ромом і залишити на годину.
  2. Дріжджі розтерти з 2 ч.л. цукру до отримання однорідної рідкої маси. Залишити на 10 хвилин, щоб вони злегка зпінилися.
  3. Просіяти борошно, змішати з цукром і сіллю.
  4. Розвести дріжджі теплим молоком і влити в борошно. Замісити густе тісто, додати спеції і ванільний цукор.
  5. Поступово додаючи масло кімнатної температури, добре вимісити, щоб тісто стало гладким і м'яким.
  6. Обсушити родзинки. Цукати дрібно порубати, змішати з родзинками. Додати рубаний мигдаль. Посипати все 2 ст.л. борошна і перемішати – так суміш рівномірно розподілиться в тісті.
  7. Додати сухофрукти в тісто і ще трохи помісити.
  8. Сформувати з тіста кулю, покласти в миску, накрити плівкою і поставити в тепло на півгодини.
  9. Об'мяти тісто і знову залишити підходити на 45-50 хвилин.
  10. Розділити тісто на 2 частини, сформувати з кожної довгастий хліб, ребром долоні або качалкою зробити поздовжнє поглиблення, розділивши тісто у співвідношенні 2:1. Вільно, не притискаючи, загнути меншу частину на велику, щоб вийшла ступінчаста складка – типова форма для штоллена.
  11. Перекласти сформовані штоллени на застелене папером для випічки деко, накрити і залишити на 30 хвилин.
  12. Розігріти духовку до 190 °С.
  13. Випікати штоллени 70-90 хвилин. Якщо верх почне дуже темніти, прикрити фольгою.
  14. Готові штоллени дістати з духовки і відразу ж змастити розтопленим вершковим маслом.

Порада: Готовий штоллен може зберігатися два-три тижні – так він стане тільки смачнішим. Повністю остудіть його, просочіть коньяком і загорніть в пергаментний папір. Тримайте в темному прохолодному місці, раз в тиждень змащуючи пензликом, змоченим в алкоголі. На Різдво дістаньте штоллени з пергаменту і рясно присипте цукровою пудрою.

Реклама

Читайте також:

Англійська фруктовий кекс

ab051c8488 Фруктовий кекс на Різдво Фото: depositphotos.com

Фруктовий кекс на Новий рік і Різдво готується з дуже великою кількістю горіхів і сухофруктів. Перед подачею він повинен настоятися протягом декількох тижнів, тому кекс завжди готують заздалегідь.

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Для тесту:

  • 4 яйця
  • 200 г вершкового масла
  • 150 г світло-коричневого і 50 г темно-коричневого цукру
  • 250 г борошна
  • 50 г меленого мигдалю
  • 1/2 ч.л. суміші прянощів (мускатний горіх, кориця, гвоздика)

Для суміші сухофруктів:

  • 200 г світлих родзинок
  • 200 г темних родзинок
  • 150 г в'яленої журавлини
  • 150 г в'яленої вишні
  • 100 г лимонних цукатів
  • 100 г апельсинових цукатів
  • 100 г цукатів з дині
  • алкоголь для просочення

Спосіб приготування:

  1. Ізюм промити і замочити на ніч в 100 мл рому або коньяку.
  2. Відміряти борошно. З цієї кількості відокремте столову ложку і обваляйте окремо цукати і родзинки.
  3. Розм'якшене масло збити з двома видами цукру. Додати по одному яйця, щоразу добре збиваючи.
  4. Всипати борошно і ретельно розмішати міксером. Додати прянощі і мигдаль, ще перемішати. Всипати сухофрукти, акуратно перемішати ложкою.
  5. Викласти тісто у форму, змащену маслом і присипану борошном. В середині зробити поглиблення, щоб після підняття потиверхня кексу була рівною.
  6. Випікати кекс у розігрітій до 150 °С духовці близько 2 годин. Вийняти з духовки. Просочити гарячий кекс чаркою алкоголю.
  7. Остудити, загорнути в пергаментний папір і зберігати в прохолодному місці 2 тижні, час від часу змащуючи поверхню алкоголем. Готовий кекс можна покрити шаром марципану або мастики.

Французьке різдвяне поліно

8d74ee5e21a1bc6fcffc66081c11fd01 Шоколадне різдвяне поліно Фото: depositphotos.com

Цей бісквітний різдвяний рулет – унікальний спосіб перенести в сучасне життя середньовічну традицію спалювання перед Різдвом спеціально обраної ритуальної колоди.

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 200 г темного шоколаду
  • 250 г найдрібнішого цукру
  • 250 мл вершків жирністю 30%
  • 250 мл свіжого апельсинового соку
  • 25 г какао-порошку
  • 3-4 яйця
  • 75 г борошна
  • 75 г апельсинових цукатів
  • червона смородина і листя лайму

Спосіб приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків, жовтки змішати з 100 г цукру, збити міксером в пишну світлу масу. Просіяти в жовткову суміш, борошно і какао. Збити в міцну піну білки, ввести в тісто в три прийоми, акуратно перемішувати.
  2. Застелити прямокутний лист аркушем паперу для випічки, налити на неї тісто. Випікати в розігрітій до 220 °С духовці 8-10 хвилин.
  3. Для сиропу змішати в сотейнику цукор, що залишився, і апельсиновий сік. Помішуючи, довести до кипіння, варити 3 хвилини. Зняти сироп з вогню і повністю остудити.
  4. Готовий бісквіт акуратно перевернути на решітку, зняти папір. Накрити бісквіт рушником.
  5. Для крему поставити порожню миску в морозильну камеру на 15 хвилин. Довести до кипіння 150 мл вершків, додати дрібно порубаний шоколад, розтопити і трохи остудити. У охолодженій мисці збити вершки в круту піну. Акуратно змішати шоколадну масу і вершки.
  6. Покласти бісквіт на великий шматок харчової плівки і рівномірно просочити апельсиновим сиропом. На бісквіт викласти трохи більше третини крему, посипати нарізаними цукатами. Допомагаючи собі плівкою, згорнути бісквіт в рулет по довгому краю. Загорнути в плівку, покласти в холодильник на 2 години.
  7. Відрізати 2 кружки бісквіту і за допомогою крему приклеїти на рулет, так, начебто це зрізи гілок. Іншу поверхню рулету покрити кремом. Роблячи борозенки виделкою, зобразити з крему кору. Прикрасити листям лайму і ягодами смородини. На відміну від штоллену і фруктового кексу, цей

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що приготувати на католицьке Різдво.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти