Що ні в якому разі не можна додавати в чай

Деякі популярні продукти під впливом високих температур перетворюються на отруту для організму

Навіть дуже корисний продукт при неправильному використанні разом з чаєм може не тільки втратити свої цінні властивості, а й перетворитися на небезпечний канцероген.

Отже запам'ятайте, які продукти не можна додавати в чай:

Реклама
  • Чай з цукром

Вчені неоднозначно ставляться до такого змішування. Є статистика: у представників тих народів, де цукор в чай вважають за краще не додавати, рідше розвиваються онкологічні захворювання. Однак деякі фахівці вважають, що в більшій мірі це відносять до чорного чаю. На їхню думку, на позитивні властивості зеленого чаю цукор не впливає – навіть навпаки, підсилює цілющі властивості, так як допомагає краще засвоювати катехіни, що містяться в напої. Дієтологи, як правило, проти того, щоб пити чай з солодощами. Вони вважають, що в цьому випадку розмиваються межі дозволеного – цукерок з чаєм, наприклад, можна з'їсти в два-три рази більше, ніж без нього.

  • Чай з молоком

Відомо, що в чаї є важливий компонент – катехіни, що служать природними і вельми сильними антиоксидантами. Саме катехіни нейтралізують дію вільних радикалів, що псують клітини і викликають онкологічні пухлини. Катехіна в чаї більше, ніж в більшості овочів і фруктів. Крім того, катехіни гальмують розвиток діабету і серцево-судинної недостатності. Однак врахуйте, що коли ми додаємо в чай молоко, частину цього унікального лікувального ефекту пропадає.

  • Чай з медом

Мед корисніше цукру, але любителі гарячого чаю з медом піддають своє здоров'я серйозній небезпеці. При температурі понад 40°С в меді цілком руйнується цінний фермент діастаза, а при більш високій температурі (60°С) мед перетворюється на канцероген – міститься в ньому фруктоза окислюється, а продукт цього окислення здатний спровокувати виникнення злоякісних новоутворень в шлунку, кишечнику та інших органах травної системи. Класти мед в гарячий чай категорично не рекомендується.

Реклама
  • Чай з лимоном

Так само, як і у випадку з медом, лимон не потрібно класти в гарячий напій. Під впливом високих температур в лимонах повністю руйнується вітамін С і багато інших цінних компонентів. Для збереження корисних якостей лимона його не варто класти в чай відразу. Слід трохи почекати, щоб чай злегка охолов.

Нагадаємо, деякі аспекти способу життя людини заважають її організму засвоювати корисні вітаміни і мінерали. Як встановили вчені, звичка часто вживати каву зменшує надходження заліза в організм майже на 80%. Трохи менше цей показник в організмі любителів чаю.


Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти