Головна Сьогодні

Що потрібно знати про фруктовий чай

Цей напій можна зробити на основі води, соку або чаю


Фруктовий чай на воді заварюють з сушених
Фруктовий чай на воді заварюють з сушених
Фруктовийчай-ценапій,приготованийзсумішісушенихабосвіжихфруктів,ягід,травіквітів.Йогоможназробитинаосновіводи,сокуабочаю.Укожногозцихспособівєнюансивприготуванні,пишеtoneto.net.
—  Фруктовийчайнаводізаварюютьзсушенихфруктівітрав.Чайзазвичай недодають(такийнапійне міститькофеїн).Алеякщопростозалитисухусумішокропом,вийдекомпот.

—  Водунеобхіднозакип'ятитиіостудитидо85-90С°.Чайник для заварюванняпотрібнообов'язковопрогріти,анапоюдатинастоятисяпротягом8-10хвилин.

 Фруктовийчайнасокуробитьсяякздодаваннямчайного листя,такібезнього.Упершомувипадкусікнеобхіднонагріти,алене доводитидокипіння.У другомувипадкусікпросторозбавляєтьсязаваренимчаєм.Питиможнаяквгарячому,такіохолодженомувигляді.

Якщоосновоюфруктовогочаюслужитьчорний,зеленийабобілийчай,топотрібноспочаткузаваритиідатинастоятисяостанньому,апотімдодатифруктовийкупажнасвійсмак.Такийнапійчудововтамовуєспрагу,знімаєвтомуітонізуєорганізм.

10 рецептів фруктового чаю

Грушевий чай с жасмином

1-2 невеликі груші подрібніть за допомогою блендера. Заваріть жасминовий чай (2 чайні ложки на 0,5 літра води).

Додайте в нього грушеве пюре, сік половини лимона і паличку кориці.
Дайте настоятися протягом 10-15 хвилин.

Ананасово-цитрусовий мікс

Заваріть міцний чорний чай (0,5 літра води на 2-3 чайні ложки чаю). Процідіть. Коли чай охолоне, змішайте з половиною склянки ананасового соку і такою ж кількістю апельсинового соку.

Додайте пару столових ложок соку лайма, а також його свіжі часточки і гілочки м'яти.
При бажанні можна додати цукор.

Ягідний мікс

Ягоди розімніть і змішайте з будь-яким фруктовим пюре (3-4 столові ложки) і медом (2-3 столові ложки). Ягідну суміш залийте гарячою водою і залиште настоюватися на 5 хвилин.

М'ятний чай

Листя м'яти злегка розімніть, щоб дали сік, додайте столову ложку зеленого чаю і залийте окропом. Пропорції – виходячи з бажаного обсягу напою.

Такий чай можна пити гарячим або охолодженим. Також можна додати трохи меду і свіжих гілочок м'яти і пити з льодом.


Ромашковий чай з полуницею

Заваріть ромашковий чай (2 столові ложки сухого збору ромашки на 0,5 літра води). Додайте в нього 2-3 кружальця апельсина. Накрийте кришкою і дайте настоятися.

Коли охолоне, поставте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Перед подачею процідіть чай, додайте нарізану на великі часточки полуницю і цукор.


Персиковий чай

Заваріть білий чай. Процідіть і дайте охолонути. Потім змішайте його з половиною склянки персикового соку. Додайте нарізані свіжі персики. Поставте напій в холодильник на кілька годин.

Полунично-манговий чай

Заваріть 0,5 літра чорного ароматизованого чаю зі смаком полуниці (можна з пакетиків). Поки він гарячий, розтопіть в ньому 3 столові ложки меду.

У остиглий напій додайте крупно нарізану полуницю (5-6 штук) і манго (1-2 плоди). Поставте його на кілька годин в холодильник. Пийте з льодом і гілочками м'яти.

Кавуновий чай

0,5 літра міцного чорного чаю змішайте зі склянкою кавунового соку з м'якоттю. Залиште охолоджуватися на 1,5-2 години. Перед подачею додайте нарізаний великими скибочками кавун і прикрасьте гілочкою свіжого базиліку.

Каркаде

Зробіть 0,5 літра каркаде (це чай з квіток китайської троянди – гібіскусу). Додайте цукор за смаком.

Пити можна відразу гарячим, а можна, коли охолоне, влити склянку яблучного сидру і додати часточки свіжого лимона з льодом.

Чай з чорною смородиною і лимоном

0,5 склянки свіжого лимонного соку доведіть до кипіння разом зі смородиною. Варіть протягом 5 хвилин, протріть ягоди через сито.

Пюре змішайте з 500 мілілітрами чорного чаю. Додайте цукор, лід і свіжі ягоди смородини. Прикрасьте цедрою лимона і насолоджуйтеся.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь