Що приготувати в пост: ТОП-5 рецептів супів

6 Грудня 2017, 11:13

В українській та інших національних кухнях є безліч рецептів, як приготувати смачні пісні супи

<p style="text-align: justify;">Пісний борщ Фото: timolina / Freepik</p>
Пісний борщ Фото: timolina / Freepik

Під час Різдвяного посту церковний статут забороняє вживати будь-які продукти тваринного походження. Замість них можна їсти крупи, бобові, овочі і фрукти.

Тому іноді доводиться проявляти неабияку винахідливість, щоб смачно нагодувати сім'ю. Але приготувати апетитні, швидкі, а головне – абсолютно пісні супи зовсім нескладно.

Рисовий суп з овочами

201463_640

Фото: plyonka.livejournal.com

Складові:

  • 1/3 склянки рису
  • 1 цибулина
  • 1 помідор
  • 1/2 болгарського перцю
  • 1 морква
  • 3 картоплини
  • 1/2 ст.л. томатної пасти
  • 3 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • рослинна олія
  • спеції
  • сіль
  • зелень

Рецепт приготування:

  1. Рис добре промити і замочити в теплій воді на 1-1,5 години.
  2. Лук, помідор, перець, моркву почистити і дрібно нарізати. Обсмажити овочі на рослинній олії до золотистого кольору.
  3. Додати томатну пасту. Помішуючи, обсмажити протягом хвилини.
  4. Картоплю почистити і нарізати кубиками.
  5. Скласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння. Посолити, додати лавровий лист, смажені овочі, рис і спеції. Варити до готовності рису.
  6. В кінці додати нашинковану зелень і розчавлений часник.

Пісний борщ

russian-borcsh_1472-2598

Фото: AndreyStar / Freepik

Складові:

  • 3-4 картоплини
  • 300 г свіжої капусти
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 буряк
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 3-4 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • рослинна олія
  • чорний перець горошком
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Картоплю нарізати кубиками, капусту нашаткувати, моркву і буряк натерти на крупній тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками.
  2. У киплячу підсолену воду покласти картоплю, через 5 хвилин капусту, лавровий лист і перець горошком і проварити на середньому вогні.
  3. Тим часом підсмажити буряк, моркву і цибулю на рослинній олії, прикрити кришкою і тушкувати на повільному вогні, додавши трохи яблучного оцту або лимонної кислоти і томатну пасту.
  4. Готові овочі перекласти в каструлю і варити борщ до готовності. Дати настоятися і подавати з розтертим часником.

Розсольник з перловкою

889456_900

Фото: Xcook Info

Складові:

  • 300-400 г грибів
  • 2 середніх солоних огірки
  • 2 середніх картоплини
  • 1 середня цибулина
  • 1 стакан огіркового розсолу з домашніх заготовок
  • 1-2 столові ложки перлової крупи
  • 1-1,5 ч.ложки солі (або за смаком)
  • 0,5 ч.ложки чорного меленого перцю
  • 1 лавровий лист

Рецепт приготування:

  1. Промиті гриби нарізати і помістити їх в суху сковороду або сотейник. Поставити сковороду на середній вогонь. Гриби виділять сік, в якому вони повинні тушитися хвилин 10-15 під кришкою.
  2. Закип'ятити близько 1 літра води, влити до грибів. Додати промиту перлову крупу і варити все разом близько 25 хвилин.
  3. Якщо огірки великі, їх краще очистити від шкірки і видалити насіння. Порізати огірки соломкою, покласти їх в невелику каструльку або сковороду, додавши 0,5 склянки води. Готувати огірки на невеликому вогні 10-15 хвилин.
  4. Цибулину почистити, розрізати навпіл і покласти зрізом на суху сковороду без масла. Туди ж покласти і лавровий лист. На середньому вогні просмажити овочі до почорніння, при цьому буде відчуватися приємний аромат смаженої цибулі. Готовий лук трохи охолодити і порізати дрібними кубиками. Промиту картоплю очистити і нарізати середнім кубиком.
  5. Коли перловка з грибами провариться 25 хвилин, додати в ту ж ємність цибулю, картопля, огірки, розсіл і лавровий лист. Довести розсольник до кипіння і варити ще 15 хвилин.
  6. За 5 хвилин до готовності потрібно спробувати бульйон і додати необхідну кількість солі і перцю. Дати розсольнику настоятися 20 хвилин перед подачею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Гарбузовий суп-пюре

bowl-with-delicious-pumpkin-soup_1220-478_01

Фото: valeria_aksakova / Freepik

Складові:

  • 700 г гарбузової м'якоті
  • 3-4 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 гілочка розмарину
  • 3-4 ст.л. рослинного масла
  • 700 мл овочевого бульйону
  • сіль, перець
  • Мускатний горіх – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі очистити від шкірки, помити. Нарізати великими кубиками.
  2. Розігріти сковороду з рослинною олією, додати цибулю, картоплю, гарбуз і гілочку розмарину. Гасити до м'якості, за бажанням додавши трохи води. Додати спеції.
  3. Розігріти овочевий бульйон.
  4. За допомогою погружного блендера пюрирувати овочі, попередньо видаливши розмарин.
  5. Перекласти овочеве пюре в каструлю і, помішуючи віночком, поступово влити бульйон. Довести до кипіння і зняти з плити.

Гороховий суп

soup-257521_960_720

Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 стакан сухого лущеного гороху
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 невеликих картоплини
  • 4 скибочки хліба
  • 3 горошини чорного перцю
  • 2 горошини запашного перцю
  • 1/2 ч. л. порошку каррі
  • свіжа зелень кропу і петрушки

Рецепт приготування:

  1. Горох перебрати, ретельно промити і замочити на кілька годин. Воду злити, горох насипати в каструлю, налити 1,5-2 літра води, довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою. Через 10 хвилин додати очищену і нарізану картоплю. Поставити на вогонь і варити до напівготовності.
  2. Цибулю і моркву очистити. Цибулю подрібнити, моркву натерти на тертці. Обсмажити цибулю до прозорості, додати моркву і продовжувати смажити до золотистого кольору.
  3. За бажанням збити суп блендером. Додати моркву з цибулею, посолити, поперчити і проварити ще кілька хвилин.
  4. Приготувати грінки: обсмажити роздавлений перець і карі, додати нарізаний кубиками хліб і обсмажити його до золотистої скоринки. Подавати разом з супом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, кому не можна обмежувати себе в їжі під час посту.

Як приготувати дієтичну закуску з огірків, дивіться у відеосюжеті:

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...