Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Дієтолог розповів, що краще пити в спеку

У харчовий раціон треба включати більше свіжих овочів і фруктів – джерел вологи, органічних кислот, вітамінів, мінеральних солей

Дієтолог розповів, що краще пити в спеку, фото з відкритих джерел
Дієтолог розповів, що краще пити в спеку, фото з відкритих джерел

У спеку слід утримуватися від вживання надмірно солоної їжі і такої, що містить гострі приправи, радить лікар-гастроентеролог, дієтолог Михайло Гурвіч в книзі "Велика книга про харчування для здоров'я", пише healthinfo.

У харчовий раціон треба включати більше свіжих овочів і фруктів – джерел вологи, органічних кислот, вітамінів, мінеральних солей. Наприклад, огірки, яблука, сливи сприяють вгамуванню спраги. Молочнокислі напої (кефір, кисле молоко) також втамовують спрагу, особливо якщо охолоджені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Добре втамовує спрагу вода, в яку додані скибочки лимону або кислі фруктово-ягідні соки; органічні кислоти, що містяться в них (лимонна, яблучна, бурштинова та ін.) сприяють слиновиділенню, що зменшує сухість у роті, і спрага стає менше.

Зменшують спрагу кілька ковтків води, випитих з інтервалом 10 хв. Не поспішайте відразу випити багато води! Врахуйте, що випита вода або інший напій втамовують спрагу не негайно, а приблизно через 10 – 12 хв. в міру всмоктування і засвоєння організмом.

Як краще розподілити надходження рідини в організм протягом дуже спекотного дня?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вранці, коли відносно прохолодно, доцільно випити за сніданком 1 – 2 склянки чаю – практично повністю втамувати спрагу і створити в організмі деякий запас вологи. Удень, в саму спеку, не слід перевантажувати організм надлишком рідини. А от увечері, після роботи, корисно випити зайву склянку неміцного чаю, компоту або кефіру.

Не забувайте про термосі! Багато хто думає, що термос слід використовувати тільки для збереження гарячими перших і других страв. Однак за допомогою термоса можна зберегти охолодженими їжу, напої. Термоси з вузьким горлом підійдуть для збереження охолодженими третіх страв – чаю, компоту, морсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

При виразковій хворобі, хронічному гастриті з підвищеною кислотністю, коліті протипоказаний хлібний квас.

Раніше синоптик розповіла, коли в Україні спаде аномальна спека.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів