Як зігрітися взимку: готуємо ідеальний глінтвейн від Джеймі Олівера

8 Грудня 2017, 09:00

У холодну пору року немає нічого кращого, ніж пряний, зігріваючий глінтвейн з червоного вина

<p style="text-align: justify;">Глінтвейн від Джеймі Олівера. Фото: jamieoliver.com</p>
Глінтвейн від Джеймі Олівера. Фото: jamieoliver.com

"Голий кухар" готує глінтвейн в два етапи. Спочатку Джеймі Олівер варить густий пряний сироп з половини вина. Так спеції, цукор і цитрусові встигають настоятися і в результаті дарують напою насиченіший смак і аромат.

Потім шеф додає вино, що залишилося, і прогріває його на слабкому вогні, не доводячи до кипіння, щоб не випарувався алкоголь.

Пряний глінтвейн від Джеймі Олівера

Складові:

  • 2 клементини
  • 1 лимон
  • 1 лайм
  • 200 г дрібного цукру
  • 6 бутонів гвоздики
  • 1 паличка кориці
  • 3 свіжих лаврових листки
  • 1 мускатний горіх
  • 1 стручок ванілі
  • 2 зірочки анісу
  • 2 пляшки К'янті або іншого італійського червоного вина

Рецепт приготування:

  • Всі цитрусові помийте і обсушіть. За допомогою овочечистки зріжте смужки шкірки.
  • Розігрійте велику каструлю на середньому вогні, додайте цитрусові кірки і вичавіть сік з клементинів.
  • Додайте гвоздику, корицю, лавровий лист і дрібку натертого мускатного горіха. Розріжте навпіл стручок ванілі уздовж і додайте до каструлі. Потім додайте досить червоного вина, щоб покрити цукор.
  • Варіть, поки цукор повністю не розчиниться в червоному вині, потім доведіть до кипіння. Продовжуйте кип'ятити на слабкому вогні протягом 4-5 хвилин, поки у вас не вийде гарний густий сироп.
  • Зменшіть вогонь до низького, додайте бадьян і вино. Нагрівайте його протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
  • Готовий глінтвейн процідіть і вилийте до жароміцних келихів.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писав, як приготувати італійський лікер лимончелло.

Дивіться відео, як зробити формочки для домашнього печива:

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...