Головна Сьогодні

Італійський пиріг з лимонним кремом

Готуємо кростату – пісочний пиріг з начинкою

Кростата з лимонною начинкою Фото: dashu83 / Freepik
Кростата з лимонною начинкою
Фото: dashu83 / Freepik

Кростата – це італійський пиріг з пісочного тіста з начинкою з різних фруктів і ягід. Зима – саме час готувати кростату з лимоном.

Кростата з лимонною начинкою
Складові:

  • 300 г борошна
  • 1 лимон
  • 180 г вершкового масла
  • 230 г цукрової пудри
  • 8 г розпушувача для тіста
  • 3 яйця

Рецепт приготування:

  1. У великій мисці змішати просіяне борошно, розпушувач і 100 г цукрової пудри.
  2. Додати в борошняну суміш 150 г нарізаного вершкового масла і розтерти в крихту руками. Розбити яйце і замісити м'яке тісто.
  3. Загорнути тісто в плівку і відправити в холодильник на півгодини.
  4. Поки тісто охолоджується, приготувати крем. Вичавити і процідити лимонний сік.
  5. Змішати в мисці вершкове масло (його потрібно попередньо розтопити), проціджений лимонний сік і цукрову пудру 130 г). Додати 2 яйця і розмішати.
  6. Постійно помішуючи, нагрівати крем на слабкому вогні (або водяній бані), поки він не загусне. Це займе 5-6 хвилин. Зняти з вогню.
  7. Викласти 2/3 тесту в форму для випічки і сформувати бортики. Налити в вийшла кошик лимонний крем.
  8. Частину тіста розкачати і розрізати на смужки. Викласти їх на пиріг у вигляді решітки.
  9. Випікати лимонний пиріг в розігрітій до 180 С духовці протягом 40-50 хвилин. За цей час він повинен підрум'янитися.
  10. Перед подачею кростату остудити і за бажанням посипати цукровою пудрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився рецептом яблучного тарта Татен. Крім цього, ми розповідали, як приготувати пісний гарбузовий пиріг.

Дивіться відео, як зробити формочки для печива:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь