Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як найкраще заварювати каву: науковий відповідь

Хіміки використовували зерна середньої і темного обсмаження, грубого і середнього помелу

Каву краще заварювати холодним способом. Фото: pixabay
Каву краще заварювати холодним способом.
Фото: pixabay

Заварювання кави холодним способом призводить до підвищеного рівня концентрації кофеїну в напої.

Це з'ясували хіміки з Університету Томаса Джефферсона в США, опублікував свою роботу в Scientific Reports.

Під час дослідження вчені вивчили чотири види кави. Напої порівняли з допомогою традиційного заварювання окропом і холодним способом (приготування займає від 10 годин до доби при воді кімнатної температури).

Вчені використовували зерна середнього і темного обсмаження, грубого і середнього помелу.

Вони порівняли хімічний склад одержані напоїв і прийшли до висновку, що при холодному заварюванні кави, наприклад, темного обсмаження і грубого помелу, виділяється 1000 міліграм кофеїну на літр напою. А при приготуванні кави окропом концентрація цієї речовини не перевищує 800 міліграм.

Раніше сайт "Сегодня" з'ясовував, як зберігати каву в домашніх умовах: важливі моменти. Зерна кави швидко втрачають свій аромат при неправильному зберіганні.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: кореспондент

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів