Як навчитися менше їсти: порада нейробіологів

7 Грудня 2017, 09:22

Вчені вивчали активність нейронів AgRP, зосереджених в гіпоталамусі і відповідають за відчуття голоду

<p style="text-align: justify;">Вчені провели нове дослідження. Фото: pixabay</p>
Вчені провели нове дослідження. Фото: pixabay

Споживання невеликих порцій їжі, навіть низькокалорійної, пригнічує активність нейронів, що відповідають за відчуття голоду, що може дозволити менше їсти.

Це з'ясували нейробіологи з університету Пенсільванії і опублікували своє дослідження в журналі Cell Reports.

Вчені вивчали активність нейронів AgRP, зосереджених в гіпоталамусі і відповідають за відчуття голоду. Вони встановили, що нейрони регулюються двома різними системами – сенсорне сприйняття (колір, смак і запах їжі) пригнічує їх активність на нетривалий час, а сигнал, пов'язаний з калорійністю їжі, "відключає" нейрони на більш тривалий час.

Для того, щоб розмежувати роль цих двох систем, вчені провели експеримент на лабораторних мишах. Спочатку тварин годували гелем без калорій з солодким запахом. Активність нейронів AgRP знизилася, але ненадовго, і тварини знову відчули голод.

Після цього мишам дали гель з невеликою кількістю калорій і аналогічними першому гелю смаковими властивостями. Виявилося, що активність "нейронів голоду" значно знизилася.

Дослідники планують продовжити вивчати зв'язок мозкової активності і харчування, сподіваючись, що це допоможе їм розробити засоби для схуднення.

Тим часом генетики з'ясували, чи існує універсальна дієта. Дослідження проводили шість місяців, за час яких вчені зафіксували різний вплив дієт на різні генетичні групи.

Джерело:

gazeta.ru

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...