Часто буває так, що сир, залишений в холодильнику, вже наступного дня втрачає свіжість, смак і аромат. Як уникнути завітрювання і висихання сиру в холодильнику?
Для того щоб сир довше залишався свіжим, в першу чергу потрібно дотримуватися головних умов його зберігання. Ідеальними умовами для нього є: температура близько 6-8 градусів, постійний рівень вологості близько 90% і гарне провітрювання.
Крім того, краще не купувати відразу занадто велику кількість сиру. Купуйте невеликі шматочки, яких вистачить на два-три дні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Сир найкраще зберігати на нижній полиці холодильника, у відділенні для овочів і фруктів. Перед тим, як покласти сир в холодильник, загорніть його в пергаментний папір або харчову плівку, а потім покладіть в керамічну, пластмасову або скляну сирниці з кришкою (зберігати сир в герметичних контейнерах не варто).
Є і ще дві корисні хитрощі. Щоб зберегти сир свіжим, помістіть його в скляний посуд і накрийте блюдцем, наповненим водою. Крім того, для свіжості сиру можна покласти в посуд, в якому він зберігається, шматочок цукру.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, в чому полягає різниця між сирами брі та камамбер. Ми також ділилися рецептом запеченого курячого філе з беконом і сиром.
Дивіться відео, як приготувати смачну домашню бринзу: