Головна Сьогодні

Як правильно вибирати, зберігати і вживати овочі

Перевагу варто віддавати плодам середнього розміру і обов'язково стиглим

Овочі. Фото: pixabay.com
Овочі.
Фото: pixabay.com
Найбільша кількістьвітамінівімікроелементівзнаходяться в сезонних овочах средних размеров, причем, чем дольше они хранятся, тем быстрее уменьшается количество полезных веществ, рассказывают диетологи.
Помідориіогіркивданийчасдоступнівсвіжомувиглядіікоштуютьнедорого,алевжечерезмісяцькількістьвітамініввнихістотнознизитисяврезультатітривалогозберіганняабочерезвирощуваннявтеплицях.

Імпортніовочінерідкозриваютьнапівстиглими,щобпродовжититерміниїхзберіганняіполегшититранспортаціютовару.Зрозуміло,такіплоди невстиглинабратипотрібної кількостівітамінів.
Перевагу вартовіддаватиплодамсередньогорозміруіобов'язковостиглим.Бажановживати овочі протягомдня-трьохпісляпокупки.Натуральніогіркибезхолодильникашвидков'януть,ахолодпогіршуєїхсмаковіякості.Аналогічноізпомідорами.Ухолодильникупомідоришвидковтрачаютьсвою"структуру"ісмак,томукупуватиїхпрозапасне варто.

Щобубезпечитисебехочабчасткововіднітратів,гарненькопомийтеовочізвикористаннямщітки.Післяцьогообдайтеїхокропом.Прибратиблизькотретининітратівзплодівможна,якщозамочитиїххвилинна30,щедієвіше-додативводутрохиаскорбіновоїкислоти.Несезонніплодибажаноочищатиіобов'язковозрізатимісце,якимвоникріпилисядо стебла.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: hronika.info

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь