Піцу на кефірі можна приготувати ввечері і з'їсти на сніданок. Ця страва добре підійде і для ситного обіду.
Піца на кефірі з ковбасою
Складові:
Для тіста:
- 2-2.5 склянки борошна
- 200 мл кефіру
- 100 г рослинного або розтопленого вершкового масла
- 1 ч. л. цукру
- 1/4 ч. л. соди
- дрібка солі
Для начинки:
- 2 помідори
- 1 солодкий перець
- 2 цибулини
- 200 г салямі або іншої ковбаси
- 50 г сметани
- 50 г кетчупу
- 200 г твердого сиру
Рецепт приготування:
1. Перемішати масло разом з кефіром, содою і сіллю. Підсипаючи борошно, замісити тісто липке.
2. Помити овочі. Помідори нарізати тонкими кружечками, перець – соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Ковбасу нарізати кружечками, сир натерти на тертці.
4. Розподілити тісто по формі для випічки, змастити кетчупом і сметаною. Викласти зверху ковбасу, помідори, цибулю та перець. Посипати тертим сиром.
5. Випікати піцу на кефірі в розігрітій до 180 град. С духовці впродовж 20-25 хвилин.
Нагадаємо, раніше було укладено путівник по кращих піцеріях Італії. Цю страва італійської кухні також внесли до списку Всесвітньої спадщини.
Дивіться відео, як приготувати італійську пасту з мідіями: