Фаршировані гриби – досить популярна гаряча закуска. Їх готують як в будні, так і на свята. Гриби начиняються морепродуктами, овочами, сиром і м'ясним фаршем.
Дивіться відео, як вибрати свіжі шампіньйони:
Для приготування цієї страви найкраще підходять печериці та гриби портобелло – завдяки формі їх капелюшок. Ніжки зазвичай відрізаються, ріжуться на дрібні шматочки і додаються в начинку.
Гриби, фаршировані сиром, зеленню і сметаною
Час приготування:
- 1 годину
Складові:
- 12 штук шампіньйонів
- 1 цибулина
- 2 ст. ложки сметани
- 150 г пармезану
- 3 гілочки кропу
- Сіль, мелений чорний перець за смаком
- Кілька столових ложок соняшникової олії
Спосіб приготування:
- Очистіть печериці та протріть їх вологим рушником. Видаливши ніжки, викладіть капелюшки грибів на деко і трохи їх посоліть. Тепер візьміть другу частину грибів – ніжки. Очистіть їх і поріжте маленькими кубиками. Очистіть і наріжте цибулю тонкими півкільцями, завширшки близько 2 мм.
- Розігрійте сковороду, налийте в неї трохи олії та обсмажте на ній подрібнену цибулину. Смажити потрібно до отримання золотистого кольору. Потім покладіть до цибулі гриби і добре перемішайте. Після цього тушкуйте суміш приблизно 5-7 хвилин. Через цей час викладіть в сковороду сметану. Все ретельно перемішайте, одну хвилину погрійте і зніміть з вогню.
- Кріп промийте, обсушіть, дрібно наріжте і викладіть в сковороду. Добре перемішайте, додайте перець, сіль і знову перемішайте. Далі натріть на середній терці пармезан, відокремте від нього 2 ст.л. і відправте до грибної суміші.
- Розігрійте духовку до 200 С. Поки вона розігрівається, щільно нафаршируйте капелюшки зробленою сумішшю і посипте їх зверху рештою натертого сиру.
- Випікайте блюдо при вищевказаній температурі приблизно 25-30 хвилин. За цей час сир розплавиться, тому воно вийде дуже смачним і апетитним.
Фаршировані гриби: рецепт із шинкою
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 700 г печериць
- 100 г шинки
- 50 г бекону
- 1 цибулина
- 100 г тертого сиру
- 3 зубчики часнику
- 1 ст. ложка соєвого соусу
- 2 ст. ложки олії
- Зелень – за смаком
- Перець і сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Печериці очистіть, протріть вологим рушником і відокремте від них ніжки. Поставте відварюватися капелюшки в трохи підсоленій воді. Дрібно наріжте бекон, шинку, зелень і цибулю. Спочатку обсмажте на сковорідці бекон, після цього додайте цибулю і зелень. Готуйте до прозорості лука.
- Після цього додайте в сковороду подрібнені часник і ніжки грибів, трохи обсмажте і зніміть з вогню. Далі викладіть в начинку шинку, поперчіть, посоліть і ретельно перемішайте.
- Облийте відварені капелюшки грибів соєвим соусом і нафаршіруйте їх начинкою з шинки, після чого посипте зверху тертим сиром. Запікайте блюдо в духовці 10 хвилин до готовності, при температурі 180 С.
Фаршировані гриби в духовці із зеленню і м'яким сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 10 печериць з великими капелюшками
- 3 ст. л. вина білого сухого
- 100 г м'якого сиру з травами
- Зелень, кмин, сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
- Гриби промити. Зрізати з них капелюшки.
- Перемішати м'який сир з вином, спеціями, кмином.
- Нафарширувати капелюшки печериць сирною масою, прикрасити зеленню і запікати в духовці при температурі 180 С 20 хвилин.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом пирога з куркою і печерицями.Ми також розповідали, як приготувати грибний суп.