Головна Сьогодні

Як приготувати цибульний суп: рецепт Юлії Висоцької

Ця страва – класика французької кухні

Французький цибульний суп. Фото: studio5.ksl.com
Французький цибульний суп.
Фото: studio5.ksl.com

Найголовніше в приготування супу – це підготовка цибулі. Її потрібно нарізати якомога тонше і пасерувати в розтопленому вершковому маслі. Найкраще робити це на повільному вогні, постійно помішуючи цибулю, щоб вона не підгорала. Спочатку шматочки цибулі стануть прозорими, потім жовтими, а потім отримають приємний золотистий відтінок. Тільки після цього можна додавати воду або бульйон.

Цибулевий суп від Юлії Висоцької

Складові:

  • великі цибулини – 4 шт.
  • сир твердий – 150 г
  • масло вершкове – 125 г
  • хліб білий – ½ батона
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець білий мелений – ¼ ч. л.
  • сіль морська – ½ ч. л.

Рецепт приготування:

1. Духовку розігріти до 200 °С.

2. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.

3. У каструлі з товстим дном розігріти вершкове масло. Додати цибулю, перемішати, накрити кришкою і томити на дуже повільному вогні.

4. Коли цибуля стане зовсім м'якою і злегка закарамелізується, залити її літром окропу, додати лаврове листя, накрити кришкою і готувати ще близько 20 хвилин, потім суп посолити, поперчити, перемішати і зняти з вогню.

5. Хліб нарізати шматками товщиною 1 см і підсушити в духовці з двох сторін до золотистого кольору.

6. Сир натерти на крупній тертці.

7. Налити суп у вогнетривкий керамічний посуд, присипати сиром, зверху покласти грінку, її також присипати сиром і поставити на 1-2 хвилини в сильно розігріту духовку на самий верх, щоб сир злегка підрум'яниться.

8. Подавати французький цибулевий суп гарячим.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, чим цибульний суп корисний для здоров'я.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь