Головна Сьогодні

Як приготувати макарони з сиром: рецепт моделі Кріссі Тейге

Нехитра, але завжди безпрограшна комбінація макаронів, сиру і соусу бешамель

Кріссі Тейге є автором кулінарних книг Фото: delushious.com
Кріссі Тейге є автором кулінарних книг
Фото: delushious.com

Популярна американська модель Кріссі Тейге, яка відмовилася від фотошопу, всерйоз захоплюється цим. Вона веде кулінарний блог, де ділиться рецептами страв, про які дізналася, подорожуючи світом.

Класичні "mac and cheese" Кріссі вирішила урізноманітнити, додавши хрусткі часникові крихти. За її словами, це вигідно перетворює смак і текстуру улюбленої мільйонами страви.

Макарони із сиром від Кріссі Тейге

chrissy-teigen-mac-cheese-31-754

Фото: browneyedbaker.com

Інгредієнти на 8-12 порцій:

  • сіль
  • 450 г макаронів-черепашок
  • 1 чайна ложка рослинного масла
  • 115 г вершкового масла
  • 5 столових ложок борошна
  • 5 чашок цілісного молока
  • 3 склянки тертого сиру Чеддер
  • 3 склянки тертий сиру Грюйер
  • 340 г (близько 16 скибочок) американського сиру
  • мелений чорний перець
  • 3/4 чайної ложки кайенского перцю

Рецепт приготування:

1. Розігріти духовку до 200 С.

2. Відварити макарони за інструкцією на упаковці, злити рідину. Додати трохи рослинного масла і перемішати, щоб вони не злиплися.

3. Змастити форму для запікання 23 х 33 см.

4. Розтопити 115 г вершкового масла в сотейнику. Додати борошно і готувати, помішуючи, впродовж 5-6 хвилин, поки суміш не стане світло-коричневою.

5. Продовжуючи збивати, поступово додати молоко. Збільшити вогонь і варити, помішуючи, ще 4-5 хвилин, щоб соус загус.

6. Додати весь сир, залишивши трохи для посипання. Добре перемішати.

7. Перемішати 2 чайні ложки солі, 1/4 чайної ложки чорного перцю і кайенского перцю. Приправити цією сумішшю макарони, перемішати і викласти їх у форму.

8. Посипати зверху сиром, що залишився і часниковими крихтами. Відправити в духовку приблизно на 8 хвилин, щоб запіканка підрум'яниться.

Часникові крихти

Складові:

  • 8 скибочок білого тостового хліба
  • 6-8 зубчиків часнику
  • 6 ст. л. вершкового масла
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки свіжозмеленого чорного перцю
  • 5 столових ложок дрібно тертого пармезану

Рецепт приготування:

1. Розмолоти хліб в кухонному комбайні в дрібну крихту.

2. Подрібнити часник або збити його в кухонному комбайні після хліба.

3. Розтопити вершкове масло на середньому вогні у великій сковороді. Додати часник і готувати до появи аромату.

4. Додати сухарики і смажити близько 7 хвилин, поки вони не підрум'яняться.

5. Перекласти все в миску і перемішати з тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився оригінальними рецептами макаронів. Ми також розповідали,як приготувати пасту карбонара від Джеймі Олівера.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь