Головна Сьогодні

Як приготувати найсмачніше картопляне пюре

Можна з упевненістю сказати, що немає кращого гарніру до будь-якої страви, ніж картопляне пюре

Картопляне пюре Фото: dashu83 / Freepik
Картопляне пюре
Фото: dashu83 / Freepik

Для приготування пюре найкраще використовувати картоплю крохмалистих сортів – тільки так гарнір вийде по-справжньому легким.

Існує дуже простий спосіб дізнатися, наскільки багато крохмалю міститься в картоплі. Розріжте картоплю на дві половинки, потріть їх одна об одну, візьміть рукою за вершинку однієї половинки: якщо картопля злиплася і не падає, значить, в бульбі багато крохмалю.

Для смачного пюре, крім відповідного сорту картоплі, вам знадобиться ще три компонента: вершкове масло, сіль, молоко або вершки.

Картопляне пюре

Складові:

  • 1 кг крахмалистої картоплі
  • 1/2 чашки теплого молока
  • 1-2 ч.л. крупної солі
  • 2 ст. л. вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Помийте і почистіть картоплю, розріжте її на середні шматки. Це гарантує, що картопля звариться швидше.
  2. Покладіть шматочки картоплі у велику каструлю і залийте холодною водою. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
  3. Як тільки вода закипить, додайте сіль. Зменшіть вогонь і варіть протягом 15-18 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
  4. Відкиньте картоплю на друшляк і поверніть її назад в каструлю. Додайте тепле молоко і вершкове масло кімнатної температури.
  5. Візьміть картопляний прес і розімніть все в пюре. Не використовуйте блендер або міксер – це зробить блюдо клейким і несмачним.
  6. Картопляне пюре готове! Ви можете додати в нього ще трохи олії, тертий сир, мелений перець або рубану зелень.

Нагадаємо, раніше дієтологи розвінчали найпопулярніші міфи про картоплю.

Дивіться відео, як приготувати закуску з крабових паличок і авокадо:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь