Цей італійський торт відрізняється красивим помаранчевим відтінком. Крем для нього готується без яєць і масла – до складу входять лише цитрусовий сік, цукор і трохи борошна.
Апельсиновий торт з кремом
Складові:
Для тіста:
- 3 яйця
- 200 г борошна
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 пакетик розпушувача
- цедра 1 апельсина
Для крему:
- сік 3 апельсинів (350 мл)
- 100 г цукру
- цедра 1 апельсина
- 1-2 столові ложки борошна
- 1 столова ложка крохмалю
Рецепт приготування:
1. Яйця збити з цукром в пишну світлу масу. Додати розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло.
2. Всипати просіяне з розпушувачем борошно і терту цедру, перемішати.
3. Викласти тісто в застелену пергаментним папером форму діаметром 23 см і розрівняти. Випікати при 180 градусах протягом 30 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Поки корж печеться, приготувати крем. Вичавити сік з апельсинів і відокремити 1/2 склянки. Додати до основної частини соку цукор з цедрою і поставити на вогонь. Нагрівати, поки цукор не розчиниться.
5. У мисці змішати борошно з крохмалем, влити 1/2 склянки апельсинового соку і перемішати, щоб не було грудочок. Зняти з вогню каструльку з соком і акуратно влити крохмальну суміш, постійно помішуючи. Повернути на плиту і варити до загустіння.
6. Дістати корж з духовки і дати йому охолонути. Потім розрізати його на два пласти. Змастити торт теплим кремом і прикрасити просіяного цукровою пудрою.
7. Поставити десерт в холодильник на кілька годин. Розрізати на порційні шматки і подавати разом з чаєм або кавою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом лимонного кексу від Валентини Хамайко. Ми також розповідали, як швидко розділити цитрусові на дольки.
Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками: