Ці маленькі хитрощі допоможуть зробити м'ясні страви апетитнішими і смачнішими.
1. Розморожуйте м'ясо повільно, на повітрі, а не в воді.
2. М'ясо, призначене для зберігання, не можна мити, інакше воно швидко зіпсується.
3. М'ясо буде тушкуватися значно краще, якщо додати в соус томатне пюре, гранатовий сік або лимонну кислоту.
4. Щоб м'ясо не пригоріло і не стало сухим, поставте в духовку невелику посудину з водою – пар від води охоронить м'ясо від пригорання і висихання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЕ
5. М'ясо буде ніжніше, якщо його за годину до смаження змастити гірчицею.
6. Готовність м'яса визначають, проколюючи вилкою і натискаючи на нього: якщо при цьому виділяється червоний сік, значить, м'ясо ще не готове; якщо сік світлий, то м'ясо готове до вживання.
7. Коли ви запікаєте м'ясо в духовці, через кожні 10-15 хвилин поливайте його соком, який утворився в процесі приготування. Якщо соку мало, можна додати трохи бульйону або води.
8. До смаженого натуральному м'яса краще подавати не соус, а м'ясний сік, отриманий при смаженні.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як правильно запектикачку в духовці. Також ми ділились рецептом пасти карбонара від Джеймі Олівера.
Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса своїми руками: