Як вибрати якісний м'ясний фарш: поради експерта

Ці рекомендації допоможуть вам не помилитися при купівлі

Якщо ви вирішили купити фарш в магазині – зупиніться і добре подумайте. Чи не
безпечніше для власного здоров'я перекрутити його зі шматочка м'яса вдома?

Існує думка, що магазинний фарш – один з найнебезпечніших продуктів. Навіть якщо його і зробили зі свіжого м'яса (тут уявіть сміх м'ясників після їхньої улюбленої фрази "хто ж свіже на фарш пускає?!"), то запросто могли перекрутити в цеху на брудній м'ясорубці із залишками гнилого м'яс а.  І ці залишки можуть потрапити до свіжого фаршу.

Реклама

Важко повірити, поки не переконаєшся в цьому на власні очі. У ведучої проекту "Ревізор: Магазини" Наталії Кудряшової така можливість була.

"Наприклад, під час однієї з ревізій я бачила м'ясні цехи, де обладнання не миється ... ніколи. Ми перевіряли чистоту м'ясорубки зовні, і всередині. І знаходили цілі поклади гнилого м'яса, яке потрапляло до фаршу. На жаль, після побаченого особисто у мене навряд чи виникне бажання зробити таку покупку", – говорить телеведуча.

__03

Реклама

Фото: прес-служба

Буває важко передбачити, з чого роблять фарш. Часто на перемелювання в магазинах ідуть старі, несвіжі шматки м'яса. А ще його можуть "розбавити" шкурами, шпиком, субпродуктами і обрізками. У перекрученому вигляді всі ці м'ясні продукти виглядають приблизно однаково – на радість недобросовісним продавцям. Але, якщо вже ви зважилися на купівлю фаршу, то будьте дуже уважні при його виборі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Консистенція фаршу не має бути пастообразною. В іншому випадку його зробили з гнилого м'яса, яке вже втрачає пружну структуру волокон. Або ж перекручували на м'ясорубці кілька разів поспіль, намагаючись реанімувати.

Реклама

Понюхайте фарш перед купівлею: він не повинен смердіти гниллю. Кислуватий і злегка металевий запах – теж табу. Найімовірніше, фарш із подібним запахом щедро посипаний спеціальними порошками, які усувають запах зіпсованого м'яса.

Звертайте увагу на колір фаршу. Іноді ці порошки погано перемішують, і
тоді перекручене м'ясо виглядає так, ніби присипане борошном. Не ризикуйте таке купувати!

Придивіться, чи не "плаче" фарш на вітрині. Якщо з нього виділяється волога -
значить, до фаршу додали занадто багато води з метою заробити на вазі. Також
рідина з'являється від того, що фарш заморожували. Можливо, не один раз. Запам'ятайте: наявність води і свіжий фарш – речі несумісні.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати з фаршу ідеальні котлети. Ми також ділилися рецептом лазаньї із фаршем і грибами.

Дивіться відео з порадами щодо вибору м'ясного фаршу:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти