Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Головна Сьогоднi

Як вибрати якісний м'ясний фарш: поради експерта

Ці рекомендації допоможуть вам не помилитися при купівлі

<p style="text-align: justify;">М'ясний фарш краще готувати вдома Фото: AndreyStar / Freepik</p>
М'ясний фарш краще готувати вдома Фото: AndreyStar / Freepik

Якщо ви вирішили купити фарш в магазині – зупиніться і добре подумайте. Чи не
безпечніше для власного здоров'я перекрутити його зі шматочка м'яса вдома?

Існує думка, що магазинний фарш – один з найнебезпечніших продуктів. Навіть якщо його і зробили зі свіжого м'яса (тут уявіть сміх м'ясників після їхньої улюбленої фрази "хто ж свіже на фарш пускає?!"), то запросто могли перекрутити в цеху на брудній м'ясорубці із залишками гнилого м'яса.  І ці залишки можуть потрапити до свіжого фаршу.

Важко повірити, поки не переконаєшся в цьому на власні очі. У ведучої проекту "Ревізор: Магазини" Наталії Кудряшової така можливість була.

"

Наприклад, під час однієї з ревізій я бачила м'ясні цехи, де обладнання не миється ... ніколи. Ми перевіряли чистоту м'ясорубки зовні, і всередині. І знаходили цілі поклади гнилого м'яса, яке потрапляло до фаршу. На жаль, після побаченого особисто у мене навряд чи виникне бажання зробити таку покупку

", – говорить телеведуча.

__03

Фото: прес-служба

Буває важко передбачити, з чого роблять фарш. Часто на перемелювання в магазинах ідуть старі, несвіжі шматки м'яса. А ще його можуть "розбавити" шкурами, шпиком, субпродуктами і обрізками. У перекрученому вигляді всі ці м'ясні продукти виглядають приблизно однаково – на радість недобросовісним продавцям. Але, якщо вже ви зважилися на купівлю фаршу, то будьте дуже уважні при його виборі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Консистенція фаршу не має бути пастообразною. В іншому випадку його зробили з гнилого м'яса, яке вже втрачає пружну структуру волокон. Або ж перекручували на м'ясорубці кілька разів поспіль, намагаючись реанімувати.

Понюхайте фарш перед купівлею: він не повинен смердіти гниллю. Кислуватий і злегка металевий запах – теж табу. Найімовірніше, фарш із подібним запахом щедро посипаний спеціальними порошками, які усувають запах зіпсованого м'яса.

Звертайте увагу на колір фаршу. Іноді ці порошки погано перемішують, і
тоді перекручене м'ясо виглядає так, ніби присипане борошном. Не ризикуйте таке купувати!

Придивіться, чи не "плаче" фарш на вітрині. Якщо з нього виділяється волога -
значить, до фаршу додали занадто багато води з метою заробити на вазі. Також
рідина з'являється від того, що фарш заморожували. Можливо, не один раз. Запам'ятайте: наявність води і свіжий фарш – речі несумісні.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати з фаршу ідеальні котлети. Ми також ділилися рецептом лазаньї із фаршем і грибами.

Дивіться відео з порадами щодо вибору м'ясного фаршу:

Джерело: "Сегодня"

Новини партнерiв

Новини партнерiв