Існує кілька рекомендацій з профілактики раку, заснованих на дослідженнях, зібраних Світовим фондом досліджень раку, Американським інститутом досліджень раку і Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Таким чином, в результаті проведених вченими досліджень були виявлені продукти, постійне вживання яких значно знижує ризик захворювання на рак. У їх числі опинилися цибуля, помідори, ягоди, гриби і петрушка, повідомляє The Telegraph.
Як профілактику дієтологи також рекомендують вдаватися до середземноморської дієти, для якої характерно збалансований вміст жирних кислот омега-6 і омега-3, велика кількість клітковини і антиоксидантів.
Виведенню токсичних онкогенних речовин сприяє аллицин, що міститься в цибулі і часнику. А каротиноїдний пігмент лікопін, що міститься в помідорах, знешкоджує вільні радикали і тим самим запобігає раку передміхурової залози.
У таких ягодах, як малина, лохина і журавлина, містяться сполуки, що блокують активність білків, що викликають неконтрольоване ділення клітин. Гриби стимулюють активність імунної системи, а петрушка блокує формування кровоносних судин в пухлинних тканинах, пишуть британські вчені.
Нагадаємо, названа найнебезпечніша їжа, що викликає рак.
Кроме этого, визначено найнебезпечніші фрукти і ягоди: вони викликають рак, ожиріння і безплідність.
Дивіться відео: у кожної десятої українки виявили рак молочної залози: