Головна Сьогодні

Які продукти найшкідливіші: список з десяти пунктів

Фастфуд викликає у дітей і дорослих залежність, подібну до наркотичної

Жирна, солодка і солона їжа є найшкідливішою. Фото: pixabay.ком
Жирна, солодка і солона їжа є найшкідливішою.
Фото: pixabay.ком

Останнім часом простіше скласти список корисних продуктів харчування, ніж перерахувати всі шкідливі – останніх в рази більше. Жирна, солодка і солона їжа є найсмачнішою. І найшкідливішою. Виробники продуктів, в боротьбі за прибуток, роблять все можливе, щоб ви купували більше. Але купуючи і з'їдаючи більше жирного і солодкого ви однозначно шкодите своєму здоров'ю. Розвиток промисловості призвів до того, що навіть найкорисніші продукти стають небезпечними для здоров'я, пише zdorovoe-pitanie.by.

Отже, які продукти слід виключити зі свого раціону:

1. Чіпси і картопля фрі

Пальму першості все дослідники однозначно віддають чіпсам. Це суміш вуглеводів і жиру, барвників і замінників смаку. Немає ніякої користі і в такому блюді, як картопля фрі. Тим більше, що при виробництві чіпсів часто використовується неорганічна картопля, при вирощуванні якої застосовуються пестициди та інші хімічні речовини.

2. Ковбасні вироби і копченості

На другому місці стоять м'ясні продукти, що пройшли обробку, наприклад, копченості, бекон, ковбаси, сосиски. У них містяться гормони, нітрати та інші шкідливі добавки. І навіть найнатуральніший продукт з числа ковбасних виробів складається, переважно, зі свинячих шкурок і сала, хрящів і м'ясних залишків, плюс 25-30% трансгенної сої, на додачу коктейль з харчових барвників, ароматизаторів, консервантів і підсилювачів смаку.

Дієтологи радить купувати натуральне м'ясо і готувати його в домашніх умовах.

3. Газовані напої

Повністю хімічний продукт, натуральна там тільки вода. До консервантів і смакових добавок додаються барвники.

Газовані "лайт" вважаються кращими, оскільки не шкодять фігурі. Однак, при нульовій калорійності, вони містять цукрозамінники.

Вживання солодкої газованої води може порушити обмін речовин. Крім того, велика кількість барвників може викликати сильні алергічні реакції, а вуглекислий газ підвищує кислотність шлунка, тобто викликає гастрит.

4. Фастфуд

Серед інгредієнтів, які використовуються при виробництві страв в McDonald's, Burger King, KFC і інших міжнародних ресторанах швидкого харчування, безліч хімічних харчових добавок і канцерогенів. Крім ожиріння і підвищення рівня цукру в крові, що було доведено в документальному фільмі "Подвійна порція" (Super Size Me), фастфуд небезпечний і для нервової системи людини. Його регулярне вживання, згідно з дослідженнями Нью-Йоркського психіатричного інституту, призводить до пошкодження структури мозку, руйнує нервові тканини і запускає запальні процеси. Крім того, така їжа викликає у дітей і дорослих залежність, подібну до наркотичної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Майонез

Майонез, приготований своїми руками, особливої шкоди нашому організму не приносить, якщо його використовувати в розумних кількостях. Але майонез, який ми купуємо в магазинах, – дуже калорійний продукт, який, окрім того, містить величезну кількість жирів і вуглеводів. До шкідливих продуктів належить не тільки майонез, але і кетчуп, різні соуси і заправки, які містять барвники, замінники смаків і генно-модифіковані продукти.

6. Шоколадні батончики, льодяники і жувальні цукерки

Жувальні цукерки містять велику кількість цукру, хімічних добавок, барвників і так далі. Бережіть своїх дітей, не купуйте їм сумнівні солодощі і частіше розповідайте про шкоду цих солодощів для зростаючого організму.
Шоколадні батончики – це величезна кількість калорій у поєднанні з хімічними добавками, генетично модифікованими продуктами, фарбниками і ароматизаторами.

7. Алкоголь

Дегенеративні порушення в корі головного мозку, руйнування печінки, онкологія, генетичні мутації – про шкоду алкоголю для організму людини, здавалося б, усім добре відомо. Ті люди, які п'ють, живуть в середньому на 10-15 років менше, і якість цього життя досить низька – крім вищеозначених проблем зі здоров'ям, їх переслідують порушення психіки, депресивні стани. 1/3 всіх самогубств (і 50% аварій) відбувається в стані алкогольного сп'яніння.

Навіть в дуже малих дозах алкоголь заважає засвоєнню вітамінів. Крім того, він дуже калорійний сам по собі – сім ккал на один грам (для порівняння, харчова цінність чистих білків і вуглеводів – чотири ккал на один грам). І головна небезпека – межа між "вживанням" і залежністю дуже хитка, її легко перетнути, навіть не помітивши цього.

10. Маргарин і рафінована рослинна олія

У маргарині містяться транс-кислоти, які пошкоджують судини і можуть призвести до розвитку серцево-судинних захворювань та онкології. Маргарин також сприяє набиранню зайвої ваги.

Небезпеку для здоров'я становить рафінована рослинна олія. В такому маслі співвідношення Омега-6 і Омега-3 жирних кислот становить 15:1 при нормі 1:1. Таке співвідношення провокує появу запальних процесів в організмі.

Щоб бути здоровими, намагайтеся вибирати продукти з найпростішим і нехитрим складом. Чим простіше – тим краще. Уникайте вживання консервів та напівфабрикатів.

Всі продукти швидкого приготування – локшина, супи, картопляне пюре і розчинні соки – завдають шкоди вашому організму.

Нагадаємо, перекушування протягом дня допомагають зберігати активність і працездатність

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь