З чим категорично не можна поєднувати алкоголь

1 Січня 2018, 17:03

Неправильно випитий алкоголь призводить не тільки до похмілля, але і до вкрай серйозних проблем зі здоров'ям

<p style="text-align: justify;"><span>Лікарі не рекомендують пити алкоголь з закускою у вигляді жирної їжі. Фото: Фото: freepik.com</span></p>
Лікарі не рекомендують пити алкоголь з закускою у вигляді жирної їжі. Фото: Фото: freepik.com

У міру наближення свят збільшується число лікарських рекомендацій про правильне вживання алкоголю. Обсяг спиртних напоїв незмінно збільшується під час святкових канікул, але важливо знати: неправильно випитий алкоголь призводить не тільки до похмілля, але і до вкрай серйозних проблем зі здоров'ям.

На сторінках кулінарного журналу KitchenMag експерти нагадали, з чим не можна поєднувати алкоголь.

Лікарі настійно не рекомендують вживати алкоголь з закускою у вигляді солодкої і жирної їжі.

"У поєднанні з солодким (навіть з фруктами) алкоголь засвоюється організмом набагато повільніше, що підсилює його токсичну дію, особливо на печінку. З цієї ж причини не варто закушувати алкогольні напої жирною їжею", – констатували фахівці.

Крім цього, небажано поєднання спиртного і антибіотиків. Фахівці пояснюють: алкоголь фактично робить антибактеріальні препарати марними з точки зору лікувального ефекту, до того ж таке поєднання підриває здоров'я печінки.

Також, підкреслюють експерти, не можна поєднувати спиртне з анальгетиками – ліками для зняття больових відчуттів різного ступеня. Порушивши це правило, ви спровокуєте важке ураження печінки, застерегли медики.

Не поєднується алкоголь із заспокійливими і снодійними препаратами. Їх комбінація здатна вивести з ладу центральну нервову систему, стверджують лікарі. Наслідком такого порушення може стати дисфункція дихального центру в мозку, здатна призвести до припинення дихання і зупинки серця.

Не потрібно поєднувати алкогольні напої і з ліками, котрі призначаються при проблемах серцево-судинної системи. В іншому випадку виникає ризик спровокувати різке падіння тиску з усіма негативними обставинами, пов'язаними з цим процесом (нудота, непритомність, ниркова недостатність).

Різкі стрибки тиску можуть мати місце і в тих випадках, коли алкоголь змішується з енергетичними напоями. Інші неприємності, викликані таким поєднанням, спазми судин головного мозку, судоми, ураження печінки.

Раніше сайт "Сегодня" з'ясував, як не червоніти від алкоголю. Людям з дефіцитом альдегід дегідрогенази краще не маскувати почервоніння медикаментами, а пити в міру, навіть якщо ваша міра дуже мала. Крім цього, повідомлялося, медики назвали нову небезпеку алкоголю.

Джерело:

medikforum.ru

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...