Картопляна запіканка з грибами: два рецепта для обіду

Картопляна запіканка – це ситне і смачне блюдо з мінімальними витратами

Більш практичний рецепт складно уявити – холодна картопля в мундирах, яка не помістилася у вчорашній салат Олів'є з куркою, кілька жмень свіжих або заморожених грибів, шматочок твердого сиру – ось майже і все, що знадобиться для приготування смачної і ситної запіканки.

Запіканка з картоплею і грибами

Інгредієнти:

Реклама
  • Картопля – 6-10 шт.
  • Гриби – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 1 стакан
  • Олія – 3-4 ст. ложки
  • Сир твердий – 150 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції – за смаком

Рецепт приготування:

1. Відварити картоплю в шкірці.

2. Обсмажити нарізану півкільцями цибулю. Коли вона стане золотистою, додати в сковороду попередньо відварені до напівготовності гриби і перемішати. Обсмажити 2-3 хвилини на сильному вогні і вимкнути, не забувши посолити.

Реклама

3. Картоплю очистити від шкірки і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1 сантиметр.

4. Сир натерти на крупній тертці.

5. Викласти в змащену маслом форму половину відвареної картоплі. Якщо форма керамічна, маслом можна не змащувати. Посолити, посипати спеціями і змастити сметаною.

Реклама

6. Викласти гриби з цибулею, теж змастити сметаною. Наступний шар – картопля, що залишилася і тертий сир.

7. Запікати в розігрітій до 180° С духовці приблизно півгодини. Посипати готову страву дрібно посічений кропом.

Запіканка з печерицями та картоплею

Інгредієнти:

  • Картопля 4-5 шт.
  • Печериці – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Цибуля – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Кріп – 1 пучок
  • Рослинна олія
  • Сіль перець

Рецепт приготування:

1. Порізати гриби, цибулю і зелень.

2. Обсмажити цибулю з грибами на рослинній олії

3. У мисці змішати яйце, сметану, сіль і перець.

4. Картоплю натерти на крупній тертці, віджати, змішати зі сметанно-яєчної сумішшю, додати борошно, перемішати.

5. Деко для випічки змастити маслом і за допомогою невеликої форми викласти шар картопляної суміші, грибів і знову картопляної суміші. Висота шару повинна бути не більше 2 см.

6. Запікати 20 хвилин при температурі 200° С, окропивши рослинним маслом.

7. Подавати страву гарячою, зі сметаною.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачний грибний суп.

Дивіться покроковий рецепт колумбійського сніданку з картоплею:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти